Zo laat je je interieur meegaan met de tijd

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit, we hebben immers maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Elk jaar het volledige interieur vernieuwen behoort dus tot het verleden, maar dit betekent niet dat we niet mee kunnen gaan met de interieurtrends!

Het is al mogelijk om met simpele aanpassingen je interieur mee te laten gaan met de tijd. Wel is het belangrijk dat je een goed basisinterieur creëert met mooie kwalitatieve materialen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten vloer met visgraatmotief. Wellicht lijkt dit duur in de aanschaf, maar houten vloeren gaat tientallen jaren mee waardoor ze vele malen duurzamer zijn kunststof alternatieven. Bij Decorette vind je duurzame vloeren voor ieder budget. Ook zijn er door heel Nederland Decorette winkels waar je terecht kunt voor inspiratie of persoonlijk advies.

Duurzaam en robuust

Helemaal van nu zijn natuurlijke, stoere materialen zoals leer en duurzame houtsoorten. Deze materialen zijn makkelijk te combineren met diverse woonstijlen waardoor ze perfect zijn voor een duurzaam en eigentijds interieur. Een stoere eettafel van steigerhout met een zwart metalen onderstel past bijvoorbeeld perfect in een industriële inrichting. Combineer hem met leren eetkamerstoelen voor een stoer geheel, of kies voor linnen designstoelen voor een zachtere look.

Nature at Home wallpanels

Perfecte imperfectie

Een kil en strak interieur is niet meer van deze tijd. Waar eerst de woonbladen gesierd werden door witte minimalistische kamers mag het nu allemaal wat speelser en kleurrijker. Overgewaaid uit Japan is de Wabi-Sabi trend. Kernbegrippen voor deze stijl zijn warmte, spannend, kleur en puurheid. Bij Wabi-Sabi worden imperfecties omarmd en mag je er rustig op los combineren met verschillende stijlen.

Combineer de Scandinavische stijl gerust met oosterse accessoires en verf je muren in vrolijke kleuren. Alles kan en alles mag, zolang je maar gebruikt maak van natuurlijke, duurzame materialen. Uiteraard mogen planten niet ontbreken bij een Wabi-Sabi interieur, met planten haal je immers de natuur in huis! Doordat alles mogelijk is binnen de Wabi-Sabi trend kan je deze woonstijl makkelijk mee laten gaan met de tijd. Door trendy accessoires toe te voegen pas je je Wabi-Sabi interieur gemakkelijk aan aan de verschillende seizoenen, zonder dat je hiervoor je hele inrichting hoeft om te gooien.

Maak het persoonlijk

Je interieur zegt iets over wie jij bent. Houd het dus vooral dicht bij jezelf en ga voor kleuren en meubels die je écht mooi vindt. Kwaliteitsitems gaan jarenlang mee en zijn de aanschafwaarde zeker waard. Schilder je muren in kleuren die bij je passen en creëer zo een basisinrichting waar je eindeloos mee kan variëren. Weet je niet goed welke kleuren en stijlen bij je passen? Op Decorette.nl vind je een interieurtest die je meer inzicht geeft in je voorkeuren. Ook kan je op de website van Decorette simpel en snel een afspraak maken voor advies op maat.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This