Loft Wonen

Wonen in een oud gebouw, het liefst midden in een stad. In een heel groot appartement met heel veel ramen en een fantastisch uitzicht, dat lijkt me fantastisch.

In grote fabrieksgebouwen zijn de bakstenenmuren, hoge plafonds, robuuste materialen en mooie houten balken nog steeds aanwezig. Dit soort gebouwen zijn een inspiratiebron voor een industrieel interieur.

Inrichten

De meubels bepalen voor een groot deel of een industrieel interieur is geslaagd of niet. Kies voor minimalistisch en grove materialen. Plaats dus niet veel meubels in een ruimte, maar maak gebruik van een aantal grote opvallende objecten. Meubels hebben een praktische functie en hebben geen kleine details. Bijvoorbeeld een industriele tafel met een fabriekslamp. Woonaccessoires zijn ook robuust en fors. Grote aardewerken potten, grote boeken op de tafel en mooie kunst voorwerpen.

Styling ID Blog Loft Wonen 4

Materialen

Bij een industrieel interieur staan de materialen centraal. Metaal en leer is de basis. Deze combinatie van materialen werkt heel goed en brengt genoeg warmte met zich mee. Ga bijvoorbeeld voor een bruin leren bank, gecombineerd met een stalen kast. Hout is ook een goede keuze. Voeg dan robuust hout toe aan deze mix van materialen. Houten eettafels en een sidetable en robuuste vloerlampen.

Loft

 

Bij lofts worden buizen, kabels en waterleidingen in het zicht gelaten. Betegeling wordt beperkt tot het minimum. Muren worden gedeeltelijk gestukt. Plafonds hebben een hoogte van minimaal 3,50 meter. Geen deuren of afgezonderde ruimtes, maar één open ruimte waar slapen, werken en vrije tijd één levenswijze vormen. Lofts behoren in de steden tot de meest waardevolle woonruimten.

Ondanks de schijnbare minimale afwerking zijn de woningen dikwijls uitgerust met de meest comfortabele woondomotica. Kookruimten zijn voorzien van de meest geavanceerde technieken en badkamers zijn spartaans ingericht met kwaliteit sanitair. Vloeren zijn voorzien van warmte en koelsystemen, zodat in alle seizoenen een optimale temperatuur wordt gerealiseerd. Een gietvloer is een perfecte keuze voor deze vorm van verwarmen en koelen. Lichte betonkleuren in combinatie met metalen en donkere meubels creëren een mooie balans tussen robuust en sfeer.

Styling ID Blog Loft Wonen 4

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]