Tuinieren vanaf je smartphone

Genieten van de tuin, betekent vaak ook het bijhouden van het gras, sproeien van de beplanting en nog veel meer. Kortom je moet wekelijks aan de bak, voordat je met een boek in de tuinstoel kan wegzakken.

Toch kan het makkelijker. Dankzij de laatste ontwikkeling kun je het Gardena tuinapparatuur aansturen met een simpele app. Hé Siri, geef de tuin water…, wordt werkelijkheid.

Styling ID Tips en Trends Tuinieren vanaf je smartphone

Slimme tuin

Van thermostaat tot tuinbesproeiing en van verlichting tot robotmaaier; met smartphone of tablet kun je tegenwoordig haast alles op afstand bedienen. Om te voorkomen dat je voor elk apparaat een aparte app nodig hebt, is een centrale bediening via Apple HomeKit of IFTTT (If This Then That) een uitkomst. Vanaf nu kunnen daarop ook de slimme apparaten van tuinspecialist Gardena zoals robotmaaier en tuinbesproeiing worden aangesloten. Met één app kun je de slimme apparaten in huis en tuin bedienen en automatisch op elkaar afstemmen. Bovendien zijn ze aan te sturen met spraakherkenning via Siri, Alexa of Google Assistent.

Styling ID Tips en Trends Tuinieren vanaf je smartphone 2

Eenvoudig

Via de Gardena-app stel je bijvoorbeeld de robotmaaier of tuinbesproeiing in. Dat gaat snel en je krijgt direct advies over de optimale instellingen. Als dat gedaan is, voeg je de Gardena-apparaten toe aan Apple HomeKit of IFTTT. De virtuele assistenten Siri, Google en Alexa staan vervolgens ook direct klaar om de opdrachten door te geven aan bijvoorbeeld de robotmaaier of tuinbesproeiing. Door de integratie in IFTTT en Apple HomeKit kunnen nog meer slimme apparaten op elkaar afgestemd worden. Dan reageert de tuinbesproeiing direct op actuele en lokale weersomstandigheden maar kun je nu ook complete werkschema’s in en om het huis instellen.

Styling ID Tips en Trends Tuinieren vanaf je smartphone 3

Gardena smart system

Gardena heeft in 2016 het smart system voor automatische tuinverzorging geïntroduceerd. Inmiddels zijn er zo’n 20 slimme tuingereedschappen waaronder robotmaaiers (voor grote en kleine gazons), sensoren, besproeiingscomputers en waterpompen. Omdat je op het Gardena smart system ook robotmaaiers van Husqvarna en slimme toezichtcamera’s van Netatmo kunnen aansluiten, betekent dit dat je ze nu ook automatisch via Apple HomeKit en IFTTT kunt aansturen.

Beeldmateriaal: Gardena.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This