Jouw perfecte tuinhuisje

Een tuinhuisje is erg praktisch om extra opslagruimte te creëren of een gezellige overkapte zithoek te maken. Of een combinatie van beiden.

Hoe je de blokhut uiteindelijk ook gaat gebruiken, blokhutten en tuinhuisjes zijn een verrijking voor je tuin en geven de tuin een gezellige flair.

Van opslagruimte tot loungehoek

De belangrijkste eerste stap voor de aanschaf van je tuinhuisje is te bedenken wat je ermee wilt. Een tuinhuisje kan bijvoorbeeld ideaal zijn als extra opslagruimte, je kunt er je fietsen, gereedschap en een grasmaaier neerzetten. Maak een mooie werkruimte of hobbyruimte van het tuinhuisje, bijvoorbeeld om workshops te geven of als atelier. De extra opslag- of werkruimte is hartstikke praktisch, maar je kunt met een tuinhuisje ook een heerlijke hoek in de tuin creëren. Hier kun je gezellig samen hangen, of in alle rust een boek lezen. En wat dacht je van een overkapping aan de blokhut, waar je een fijne lounge-set of eettafel neer kunt zetten? Zo kun je zelfs tijdens een zomers buitje buiten blijven zitten, en hoef je nooit meer hals over kop naar binnen te verhuizen.

jouw perfecte tuinhuisje 2
jouw perfecte tuinhuisje 3

Dak en kleur

Bij de zoektocht naar een blokhut kom je voor verschillende keuzes te staan als het gaat om het dak: een lessenaarsdak, plat dak, zadeldak of kapschuur. Bij de eerste twee soorten daken is het dak overwegend plat, er is slechts een lichte hoek voor de afvoer van het regenwater. Deze platte daken zijn eenvoudig te plaatsen en te onderhouden. Het zadeldak heeft een lichte punt en de kapschuur komt in de buurt van het dak van een echt woonhuis. Door de puntdaken heb je in de hoogte meer ruimte, waardoor je nog meer opslagruimte hebt. Om de blokhut te beschermen tegen weer en wind, is het nodig de houten planken te verven of te beitsen. Behoud de natuurlijke kleur van het hout, of ga bijvoorbeeld voor black of grey wash. Dat zal de blokhut direct een strakke, chique look geven. Kies wat jij mooi vindt, en wat past bij de inrichting van jouw tuin. Als je al je ideeën goed op een rijtje hebt, is het alleen nog een kwestie van plaatsen. Voor je het weet zit je met een glaasje wijn te genieten in je eigen mooie tuinhuisje met overkapping!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This