Zo bescherm je jouw tuinset tegen de winter!

Beschermen is beter! Kwalitatieve buitenmeubels zijn een investering. Ze zijn bewust uitgekozen en er is gelet op duurzaamheid.

Het is niet de bedoeling om elke paar jaar nieuwe meubels aan te schaffen. Goed onderhoud verlengt de levensduur.

Invloeden

In de zomer is het klimaat geen probleem. Hooguit een flinke bui en misschien een te felle zon. De weersinvloeden op het materiaal van buitenmeubels laten zich vooral in de herfst en winter gelden. Teakhouten en aluminium meubels kunnen in principe buiten blijven staan. Meubels gemaakt van polyester en kunststof moeten naar binnen.

Styling ID Tips en Trends Zo bescherm je jouw tuinset tegen de winter 2

Beschermen

Worden de tuinmeubels in de herfst en wintermaanden niet gebruikt dan is het zinvol om ze goed schoon te maken en op te slaan in de schuur, tuinhuis of op zolder. Niet iedereen heeft extra ruimte om meubels op te slaan tijdens de overwintering. Het afdekken van de meubels is dan de enige mogelijkheid die overblijft.

Hoezen

Als je kiest voor een beschermhoes let er dan wel op dat je geen te kleine of te grote hoes koopt. Een waterdichte beschermhoes beschermt meubels tegen regen, wind, sneeuw, vorst, stof, vuil en tegen sterke zon. Beschermhoezen zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor alle soorten tuinmeubelen. Kwaliteit beschermhoezen zijn robuust met PE coating, zijn scheurbestendig en zijn voorzien van UV-bescherming. Het is wel belangrijk dat de beschermhoes zo goed mogelijk past. Er zijn speciale opberghoezen voor losse kussens; de zogeheten kussentas. Voor de grote staande parasol zijn er handige beschermhoezen. Deze hoezen zijn met rits en stok verkrijgbaar.

Voorkomen is beter dan genezen. Veel buitenmeubels kunnen het gehele jaar buiten blijven, maar door ze goed te beschermen behouden ze hun schoonheid. Opbergen of goed afdekken is de beste methode. Tenzij u in de winter buiten wil gaan zitten.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This