Alles over de weerbestendigheid van je loungeset

Je hebt met al dat mooie weer in de zomermaanden heerlijk genoten van je tuin, je buitenkeuken en je comfortabele loungeset. Tot lekker laat buiten zitten barbecueën en heerlijk kletsen en nagenieten met een glaasje wijn erbij. Maar nu is het weer tijd om ’s avonds binnen te zitten en je bent bijna klaar met het ‘winterklaar’ maken van je tuin. Tijd om de spullen netjes op te bergen en een paar planten te beschermen voor de komende kou.

Al snel komt de vraag bij je op of je de loungeset gewoon buiten kunt laten staan en wel of niet af moet dekken? Loungesets zijn doorgaans gemaakt van een materiaal wat tegen weer en wind kan en dus weerbestendig is. Als het kunststof is, wat meestal het geval is, kun je die gewoon buiten laten staan. De hele winter. Wel aan het eind van het seizoen lekker schoon maken en af en toe eens even kijken of die niet te vies geworden is. Vogelpoep of luchtverontreiniging wil nog wel eens sporen achterlaten. Gelijk weg halen en schoonwassen. Zo houd je jouw tuin loungeset perfect schoon en is die straks in de lente meteen weer klaar voor gebruik!

Alles over de weerbestendigheid van je loungeset

Hout

Hout is een heel ander materiaal dan kunststof. Hout is een natuurlijk materiaal en moet je lekker laten ademen. In geen geval afdekken dus! Hier geldt ook weer aan het eind van het seizoen goed schoonmaken en dan eventueel opnieuw lakken of oliën. Dat licht een beetje aan de staat van de tuinmeubelen. Als het hout gaat vergrijzen is dat een aanwijzing dat je het opnieuw moet behandelen. Zelf berg ik mijn houten loungeset tuin altijd in de schuur op, maar als er geen ruimte voor is, kun je hem gewoon buiten laten staan. Maar dat geldt ook voor je kunststof tuinset buiten, als je niet wil dat deze aangetast wordt door de luchtvervuiling of door afval van vogeltjes, raad ik je aan ze binnen op te bergen. Afgedekt en wel.

Vrienden

Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je helemaal geen plek hebt in een schuur of dat je helemaal geen opbergplaats hebt.  Dan is een loungeset kopen bij tuinmeubelen.nl en jouw tuin opvrolijken met een all weather lounge tuinset de oplossing. Bestellen doe je dat bij de perfecte webwinkel voor tuinmeubelen. Dan is buiten laten staan een goede optie. De houten lounge tuinmeubelen laat je dan onafgedekt buiten staan en de kunststof lounge set afgedekt. Zorg er dan wel voor dat je iets onder het afdekmateriaal zet, zodat het water er altijd af zal vallen en er geen plasvorming ontstaat. Probeer je kussens te allen tijde ergens binnen op te slaan en niet onder de afdekhoes. De meeste kussens zijn namelijk niet echt bestand tegen water.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This