Liefde voor interieurtextiel

Over de uitnodiging voor het Home Couture event bij Co van der Horst hoefde ik niet lang na te denken. Opgegroeid tussen de mooiste meubelstoffen is een trip naar Amstelveen een feestje.

Tijdens deze ‘Female Edition’ van het internationale event, kreeg ik de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met top designers uit de interieurwereld. Op verschillende locaties in de luxe showroom van Co van der Horst, presenteerden zij hun creaties. Het werd een passievolle middag!

Styling ID Blog Liefde voor interieurtextiel rubelli

Rubelli

Ik ken Rubelli vanuit de meubelstoffeerderij en heb me vaak vergaapt aan de prachtige dessins en de hoge kwaliteit van dit exclusieve textielmerk. Ik verheugde me er dan ook op, om de ‘shop-in-shop’ van Rubelli bij Co van der Horst te bezoeken. De Italiaanse deligatie van Rubelli bestond uit twee bijzonder enthousiaste dames. Vol passie vertelden zij over de rijke geschiedenis van dit wereldberoemde stoffenhuis uit Venetië. Het toepassen van klassieke weeftechnieken in combinatie met innovatie, research, en investeren in nieuwe machines zorgen ervoor dat Rubelli na 150 jaar en vijf familiegeneraties nog altijd zeer succesvol is op het gebied van textiel, wanddecoratie, meubelen en accessoires. Kenmerkend is hun samenwerkingen met topontwerpers als Gio Ponti, alsmede hun bijdrage aan cultureel en artistiek erfgoed binnen en buiten Italië.

In de boutique bij Co van der Horst is de volledige collectie van Rubelli te zien inclusief de stoffen van het wereldberoemde modehuis Armani.

Styling ID Blog Liefde voor interieurtextiel rubelli 2

Cristina Celestino

Bij de stand van cc-tapis bleven we nog even in de Italiaanse Designsfeer. Eigenaar Fabrizio Cantoni deed de kick-off, door op een zeer innemende en enthousiaste wijze zijn story over het bedrijf te vertellen, dat hij samen met zijn vrouw Nelcya Chamszadeh in Frankrijk gestart is. Nadat cc-tapis verhuisd was naar Milaan en de samenwerking met diverse designers was aangegaan, kregen de handgeknoopte, Nepalese tapijten een ongekende populariteit. In samenwerking met de Italiaanse Cristina Celestino werd het tapijt Envolée gemaakt. Christina liet zich inspireren door een aantal schoonheden van de vleugels van een vlinder, zoals iriserende kleuren en hypnotiserende patronen. De Italiaanse designer heeft met haar designs al diverse prestigieuze awards gewonnen. De meubels die Cristina onder eigen merk Attico Design heeft ontworpen laten zien dat deze dame een echt multi talent is.

Styling ID Blog Liefde voor interieurtextiel christina celestino en cc-tapis
Styling ID Blog Liefde voor interieurtextiel christina celestino

Mae Engelgeer

Naar de ontmoeting met Mae Engelgeer keek ik echt naar uit. Eerder op de dag had ze al zo enthousiast gereageerd op een instagrampost, dat het persoonlijke kennismaken nog leuker maakte. Mae Engelgeer is een Nederlandse Textiel designer die met haar scheppingsvermogen en brede kennis van textiel prachtige ontwerpen weet te creëren, waaronder ook award-winning designs. Enkele jaren geleden gaf het Italiaanse cc-tapis haar de kans zich op internationaal podium te presenteren met de collectie Bliss. Dat werd een waanzinnig succes, waaruit ook Ultimate Bliss volgde.

Mae heeft een duidelijk signatuur dat gekenmerkt door subtiele kleurenpaletten, patronen en lineaire elementen. Naast het ontwikkelen van haar eigen collecties, werkt Mae Engelgeer samen met merken over de hele wereld aan projecten variërend van textielproducten en meubeldesign tot materiaalverkenningen en art direction tot grootschalige installaties en openbare kunstwerken.

Styling ID Blog Liefde voor interieurtextiel mae engelgeer

Co van der Horst

Ik schrijf het wel vaker, maar sommige events zijn echt een ‘kadootje’ om te mogen bezoeken. Zeker wanneer je ook nog uitgenodigd wordt om, samen met de designers en het hele Co van der Horst team, plaats te nemen aan de dinertafel.

Wil je zelf kennis maken met deze designmerken? Bezoek dan de showroom van Co van der Horst.

Styling ID Blog Liefde voor interieurtextiel mea engelgeer 2

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]