De tegel in de badkamer

De basis van de badkamer wordt gevormd door de vloer en wand. Met vloer- en wandtegels geef je sfeer aan de badkamer. Afhankelijk van jouw woonstijl kun je passende tegels uitzoeken.

Afwisselende formaten en patronen kunnen natuurlijk bijzondere effecten opleveren. Wordt het Mediterraan, Oosters of Hollands wit? Voor elk thema is wel de perfecte serie te vinden. Binnen een serie zijn weer legio variaties mogelijk. Er is volop keus: vierkant of langwerpig, mozaïekformaat of juist XXL, strak of juist handgevormd, met of zonder dessin, hoogglanzend of poederig mat en in elke gewenste kleur.

Portugese tegels

Op vakanties kom je de mooiste vloertegels tegen. In Portugal en Marokko. Portugese tegels zijn ongebakken, hebben vaak een druk patroon en komen in een vierkante vorm voor. Marokkaanse tegels zijn gebakken, hebben vaak geen patroon, zijn stukken kleiner dan de Portugese variant en zijn er in verschillende varianten en maten zoals honingraat, ‘schubben’, vierkant en rechthoekig.

Styling ID tips en trends de tegel in de badkamer kotto

Wandtegels

De eisen die gesteld worden aan een wandtegel zijn minder hoog dan de eisen voor een vloertegel. Op wandtegels hoeft niet gelopen te worden en er worden geen zware spullen op gezet. Wandtegels worden daarom anders geproduceerd dan vloertegels. De biscuit laag wordt gemaakt van een zachtere kleisoort. Wandtegels zijn meestal ook wat dunner en worden onder een lagere temperatuur gebakken.

Vloertegels

De eisen voor vloertegels verschillen per ruimte. Voor de badkamer worden minder zware eisen gesteld, dan voor een woonkamer, keuken en hal. Er zijn dus vloertegels met verschillende eigenschappen. De meeste vloertegels kunnen in de badkamer worden verwerkt, ook al hebben de meeste vloertegels veel betere eigenschappen dan noodzakelijk is voor deze ruimte. Op een glanzende vloertegel glijdt u makkelijker uit met natte voeten dan op een matte vloertegel met licht reliëf. Antisliptegels zijn vloertegels met een dusdanig reliëf dat ze echt stroef zijn.

Vloertegels op de wand

Een trend van de laatste jaren is het plaatsen van vloertegels tegen de wand. De uitstraling van een vloertegel is anders dan die van een wandtegel. Het geeft dus een speciaal effect als u de vloertegels op bijvoorbeeld een accentwand of juist op alle wanden van de badkamer plaatst. Het plaatsen van vloertegels op de wand is wel een arbeidsintensieve klus. De vloertegels zijn dikker en dus ook zwaarder.

Betaalbare vloertegels zijn keramisch. Deze vloertegels beschikken over veel goede eigenschappen, die perfect zijn voor de badkamer. Zo is keramiek bestand tegen vocht, vlekken en krassen. Daarnaast is het materiaal zeer makkelijk schoon te maken.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This