Paper Art

Je hoeft geen art kenner te zijn om te herkennen, dat bepaalde kunst speciaal en uniek is. Zo liep ik een paar weken geleden door het ETC Design Center Europe en werd ik letterlijk aangekeken door het werk van Sophy van Pelt.

Het was bij een ongeplande, spontane ontmoeting met deze designer, dat ik besefte hoe uniek haar creaties zijn. In gesprek met Sophy vertelde ze gepassioneerd over haar handgemaakte schatten. Na enkele minuten wist ik precies over welke werken verteld werd. Ik had ze nog nooit eerder gezien, maar lang genoeg om spontaan verliefd te worden op deze intrigerende schilderijen.

Styling ID Blog Paper Art 4

Sophy van Pelt

Deze super spontane dame is net zo innemend als haar creaties. Vanuit haar passie voor interieur en design is zij haar eigen interieur ontwerpstudio Sophi Design gestart. Haar laatste handgemaakte paper art collection heeft ze onder het nieuwe label SOME uitgebracht.

Styling ID Blog Paper Art 3

SOME

De SOME art-collectie benadert op een eigenzinnige manier menselijke vormen, objecten en landschappen. Inspirerende kunstwerken, waarbij van gescheurd en geknipt beeldmateriaal uit tijdschriften, nieuwe intrigerende creaties en taferelen ontstaan. Naast papercollage-artworks op plexiglas en epoxy, worden er ook diverse andere innovatieve ideeën uitgewerkt.

Styling ID Blog Paper Art 2

Pop-up Galerie

De paper collage art is een kunstvorm, waarbij bestaand afgedrukt beeldmateriaal wordt hergebruikt. Met deze papieren knipsels worden nieuwe creaties gevormd, waarin overdrijving en absurdisme centraal staan. In een pop-up gallery in het ETC laat Sophy haar laatste werken zien.

Styling ID Blog Paper Art

Wil je de kunstcreaties zelf bewonderen? Bezoek dan op 24 november a.s. de consumenteninspiratiedag in het ETC Design Center Europe. Stuur me een email, dan zorg ik ervoor dat je twee persoonlijke toegangstickets ontvangt.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]