Een eerlijk dekbed!

Slapen doe je graag onder een lekker dekbed, maar slaapt het niet nog veel fijner als je weet dat jouw dekbed lekker verantwoord is?

Dus gemaakt van natuurlijke materialen, die lang meegaan en daardoor verantwoord duurzaam zijn? Een ecologisch dekbed vrij van chemicaliën en misschien wel anti-allergeen? Natuurlijk is dat allemaal mogelijk. Maar zelfs dan heb je nog keuze uit meerdere vullingen! Duurzaam beddengoed is er dus ook gewoon voor iedereen. En uiteraard maak je het helemaal mooi af met een duurzaam dekbedovertrek.

Dons

Het grote voordeel van dons is vanzelfsprekend dat het niet zwaar is en voor een heerlijke temperatuur zorgt. Dons werkt isolerend en dat maakt een dekbed met een donzen vulling zo fijn. Bij Yumeko.nl heb je de keuze uit zowel eendendons als ganzendons. Voor ieder seizoen zijn deze donzen dekbedden te verkrijgen. En denk niet dat ieder donzen dekbed hetzelfde is. Er is wel degelijk verschil tussen dons van een eend en van een gans. En dan is er ook nog de keuze in bijvoorbeeld eierdons. Deze veertjes zijn zo gigantisch isolerend, dat maakt het slapen nog veel prettiger. Wat jij prefereert is natuurlijk een kwestie van smaak. Een eerlijk dekbed wil uiteraard ook zeggen dat er op een diervriendelijke manier aan dit dons gekomen wordt.

Wol en andere natuurlijke materialen

Naast het dons kan er ook gebruik gemaakt worden van wol wat zwaarder weegt dan dons. Het is aan jou wat je fijner vindt slapen. De wol is vanzelfsprekend op een verantwoorde manier gereinigd en werkt ook heerlijk isolerend. Verder kan je bij een eerlijk dekbed denken aan een vulling van tencel. Tencel is gemaakt van de bast van Eucalyptusbomen. Het is eigenlijk een soort tussenvorm van dons en wol, wat zwaarte betreft. Tencel past zich vanzelf aan aan de temperatuur en is uiteraard 100% natuurlijk.

Extra absorberend

Omdat tencel zich weet aan te passen aan de temperatuur (dus ook die van jouw lichaam) én vocht absorberend is, is het een ideaal dekbed voor mensen die veel transpireren. Daarnaast (of daardoor) maken schimmels e.d. minder kans bij een tencel dekbed.  Voor in de zomer zou je ook nog kunnen denken aan een linnen dekbed. De vulling bestaat dan uit een combinatie van linnen en katoen en dit geeft een heerlijke koele deken, wat toch weer meer een geborgen gevoel geeft dan alleen maar een laken. Kies voor het dekbed wat past bij jouw slaapvoorkeuren en zorg voor de juiste dikte voor het seizoen. Hebben jij en je partner andere wensen wat dit laatste betreft? Dan zou je natuurlijk kunnen overwegen om gewoon allebei een eigen dekbed te nemen…

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This