De inrichting van je badkamer: waar let je op?

Of je nu gaat verhuizen, een verbouwing achter de rug hebt of zelfs een compleet nieuw huis mag gaan betrekken: je badkamer is één van de vertrekken waar je je op je gemak wilt voelen.

Daarnaast moet het ook wel degelijk en functioneel zijn. Hoe krijg je dat voor elkaar? Natuurlijk door te kiezen voor een mooie, kwalitatieve inrichting, die past bij jouw interieurwensen. Maar ook door goed na te denken over de eisen die jij aan je badkamer stelt. Ga je voor een douche of een bad?. En welke hoogte is voor jou belangrijk, wat betreft de instap of de wastafel.

Interieurwensen

Je badkamer moet uiteraard helemaal passen bij jouw smaak. Ga je een badkamerspiegel kopen of andere bad accessoires aanschaffen dan zal je dus moeten weten welke kleur mooi past bij de tegels en welke stijl je mooi vindt. Ga je voor een nostalgische look of liever voor een natuurlijk geheel. Er zijn ook kamerplanten die je badkamer net even mooier maken en een hele andere sfeer toevoegen. Je kan ook eens aan een andere inrichting denken dan je gewend was. Kies niet een spiegel aan de muur, maar voor een spiegelkast. Zeker in kleine ruimtes kunnen dit soort oplossingen een uitkomst zijn. Zo zou je ook een spiegel met wandrek kunnen kopen. Spiegelkasten zijn er zowel met schuif- als scharnierdeuren, dus ook daarmee kan je spelen.

Puntjes om op te letten in je badkamer

Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke eisen je stelt aan je bad. Of ga je toch liever voor een douche? Een badkamer inrichten is leuk om te doen. Om uiteindelijk te kunnen genieten van een heerlijk bad, is het fijn om te weten dat je de juiste keuzes hebt gemaakt. Ga je voor een gewoon bad of kies je voor meer luxe en wil je bubbels in je bad? Ook de grootte van het bad vraagt om het maken van keuzes. Vanzelfsprekend zal je hierbij rekening moeten houden met de ruimte in de badkamer.

Nog een paar tips om niet te vergeten:

  • Ruimte voor de wasmand
  • Een plek (een kastje of een plank) voor de handdoeken
  • Ruimte voor de toiletartikelen
  • Een toilet in de badkamer is ook wel fijn…
  • Stopcontacten op een veilige plek
  • Genoeg ventilatiemogelijkheden om vochtproblemen te voorkomen
  • Kies voor makkelijk te reinigen materialen, uiteraard vochtbestendig
  • Heb je een raam? Zorg voor geschikte raamdecoratie die tegen vocht kan en voldoende privacy biedt
  • Dimbare verlichting: misschien wil je juist wel zacht licht als je in bad ligt, maar bij de wastafel is juist feller licht wel fijn
  • Een handige plek bij het bad of in de doucht voor de shampoo en bad- en doucheschuim

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]