Elektrische designradiatoren voor in de badkamer

Niet alleen in je woonkamer, maar ook in de rest van het huis maak je gebruik van radiatoren. Hoewel radiatoren in de slaapkamer of badkamer een stuk minder gezien worden, betekent dat niet dat ze niet mooi hoeven te zijn.

In een badkamer bijvoorbeeld kom je helemaal tot rust. Dat wil je toch niet verpesten met een lelijke verwarming? Ik vond de perfecte oplossing: elektrische designradiatoren van Maxaro. Deze zijn een stuk milieuvriendelijker dan radiatoren die verwarmd worden door de cv-ketel. Daarnaast zien elektrische designradiatoren er ook nog eens prachtig uit.

Styling ID BLOG Elektrische designradiatoren voor in de badkamer 6

Wat is een elektrische radiator?

Er zijn diverse soorten elektrische radiatoren. In ons huis zijn alle radiatoren aangesloten op de cv-ketel. Het water dat door de verwarmingen stroomt, wordt opgewarmd door gas. Dit is niet milieuvriendelijk, omdat er CO² vrijkomt bij de verbranding van dat gas. Toen wij vorig jaar de badkamer wilden verbouwen, hebben we dan ook bewust nagedacht over het plaatsen van een elektrische radiator.

Styling ID BLOG Elektrische designradiatoren voor in de badkamer 4

Inmiddels hebben we een prachtexemplaar in de badkamer hangen. Het installeren was erg eenvoudig. De radiator wordt gevuld met water. Voor een beter rendement kan je er ook voor kiezen om maximaal 10% van het water te vervangen door koelvloeistof. Deze stof werkt als een katalysator, zodat de warmteafgifte aan het water versneld wordt. Onder aan de elektrische designradiator komt een verwarmingselement te hangen. Met een afstandsbediening wordt de temperatuur ingesteld, en je kunt er ook voor kiezen om een dag- of weekprogramma in te stellen. Hoe handig is dat?

Juist omdat een elektrische radiator voor een korte periode gebruikt kan worden is deze zo milieuvriendelijk. Voor lange periodes en grote ruimtes is deze niet zo geschikt.

Styling ID BLOG Elektrische designradiatoren voor in de badkamer 2

De voordelen van een elektrische designradiator

Naast dat het een milieuvriendelijkere manier van verwarmen is, biedt een elektrische radiator nog meer voordelen. Ten eerste is deze radiator individueel instelbaar. Dat is praktisch, want als je gaat douchen hoef je niet de thermostaat in de woonkamer hoger te zetten, waardoor het daar onnodig warm wordt. Je stelt alleen de elektrische radiator op de gewenste temperatuur af, zodat je comfortabel kunt douchen. Beter voor de portemonnee!

Daarnaast kan een elektrische radiator (bijna) overal geplaatst worden. Je hoeft in ieder geval geen rekening te houden met de leidingen. Dat was fijn toen wij de badkamer verbouwden, want we hoefden geen leidingen te verlengen om de radiator op aan te sluiten. De elektrische designradiator werkt gelijk als je de stekker in het stopcontact steekt.

Styling ID BLOG Elektrische designradiatoren voor in de badkamer

Designradiatoren in alle kleuren en formaten

Bij Maxaro vind je elektrische designradiatoren in veel formaten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan wit, lichtgrijs of zwart, sommige zelfs met een unieke metallic afwerking. Zo vind je altijd een verwarming die bij jouw badkamer past.

In de badkamer is een handdoekradiator ook praktisch. Hierop kun je gemakkelijk je handdoeken laten opwarmen. Dit maakt een douchebeurt nog comfortabeler. Ook drogen je natte handdoeken na het douchen lekker snel weer op. Door een handdoekbeugel te plaatsen bij een designradiator creëer je dezelfde voordelen. Helemaal fijn: een mooie handdoek voegt sfeer en kleur toe aan je badkamer!

 

Styling ID BLOG Elektrische designradiatoren voor in de badkamer 5

Met dank aan gastredacteur: Mark Broos

 

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]