Maison & Objet september 2019

Vorig weekend had ik de luxe om maar liefst vier dagen dé interieurbeurs van Europa te mogen bezoeken: “Maison et Objet” in Parijs. In 7 hallen (eigenlijk 8, want hal 5 was onderverdeeld in A en B) showden ruim 3000 deelnemende merken hun laatste interieurcollecties of producten.

Deze beurs kent twee soorten sectoren: Maison staat voor alle woondecoratie, interieur, meubelstoffen, bedlinnen, ingedeeld naar stijlen en Objet staat voor kleinere voorwerpen, denk aan geschenken, kantoorartikelen, kinderspeelgoed, gadgets in en om het huis. Iedere hal heeft dus zijn eigen thema, om niets te missen ben ik in hal 1 begonnen met mijn M&O avontuur.

Maison & Objet september 2019 1

Creative Lab Amsterdam presenteert de ‘Mural”

Per toeval ontdekte ik in Hal 1 de stand Creative Lab Amsterdam. Zij presenteerden voor het eerst hun nieuwe ‘Mural” collectie wanddecoratie. Een verzameling van originele, kleurrijke behangdessins die je niet alleen in de standaard behangformaat met repeterend patroon kan bestellen, maar ook met een design, dat zich niet herhaalt en met één grote voorstelling de hele muur vult. Je hebt keuze uit deze formaten: 2,8m hoog bij 1, 2,3 of 4 meter breed. Super gaaf!

Maison et objet sept 2019 creative lab amsterdam
Maison et objet sept 2019 creative lab amsterdam mural

Crosley

Muziek vormt mijn dagelijkse dosis vitamine. Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd. Bij het horen van Queen, werd ik als een magneet naar de stand van Crosley getrokken. Bij het zien van de collectie platenspelers, met retro look, was ik direct verliefd. Crosley vertaalt de geschiedenis van analoge muziekspelers in stijlvolle platenspelers, voorzien van o.a. bluetooth. Een must have voor vinyl-lovers!

Maison et objet sept 2019 crosley pickup

Objet

Het thema van hal 2 was Kids & Family. Een groot aanbod van speelgoed en meubels voor de kinderkamer, fashion accessoires (sieraden etc.) werd hier gepresenteerd. Hal 3 stond in het teken van Cook & Share. Van keuken tot de tafel, een indrukwekkende reis van nieuwe smaken en lifestyle. De mooiste serviezen, chique bestek en hippe keukenaccessoires. In hal 4, 5A en 5B kwamen de woonaccessoires aan bod.

Maison en Objet september 2019 bestek
Maison en Objet september 2019 kitchenaid
Maison en Objet september 2019 tableware

Pomax

Het Belgische Pomax presenteerde zijn ‘home collection’ op de stand in verschillende, stijlvolle kamers. Met het brede gamma aan woonaccessoires stelt Pomax de klant centraal. Deze persoonlijke benadering was terug te zien bij het enthousiaste, internationale team op de stand. Pomax staat voor kwaliteitsvolle producten met een warme, gezellige uitstraling, die ecologisch verantwoord zijn.

Maison et objet sept 2019 pomax 3
Maison et objet sept 2019 pomax 2
Maison et objet sept 2019 Pomax

PTMD

Wie van een stoere, maar stijlvol interieur houdt is bij het Nederlands PTMD aan het juiste adres. Ook dit keer imponeerde het prachtige label met zijn stand. De collectie bestaat uit o.a.: verlichting, potten, glaswerk, meubels, textiel, kunstbloemen en andere accessoires. Deze kwam prachtig tot z’n recht in de hoge stand. Interieur musthaves waarvan je blij wordt. Love it!

Maison et objet sept 2019 ptmd
Maison et objet sept 2019 ptmd interieur

House in Style – Passion for linen

Tussen de uitgebreide collecties fashion voor het bed, herkende ik het prachtige bedlinnen van House in Style, die sinds 1 januari van dit jaar een samenwerking is aangegaan met Passion for linen. Dit levert een nog completer aanbod op, van prachtig linnen beddengoed, badtextiel en luxe woonaccessoires met een natuurlijke uitstraling. Geproduceerd door de beste Europese producenten, om topkwaliteit te garanderen. Op de stand kwam de passie tot uiting in een aantal prachtig gestylde bedden. Deze dames hebben oog voor detail!

Maison et objet sept 2019 house in style en passion for linen

Home Fragrances

In exclusieve stands werden de luxe huisparfums stijlvol gepresenteerd. Ik keek mijn ogen uit! De ene stand was nog mooier dan de andere. Geurstokjes, -kaarsen, -branders en diffusers voor de woon-, slaap of badkamer. Huisparfums scheppen sfeer in huis door aangename geur te verspreiden. Geuren die je meenemen naar een andere dimensie en daardoor jouw gemoedstoestand en emoties positief beïnvloeden.

Maison & Objet september 2019 fragrances shop
Maison et objet sept 2019 huisparfum
Maison et objet sept 2019 fragrances

Pole to Pole

In de sector “Unique & Eclectic” maakte ik kennis met de familie Poolman. Tijdens de vele reizen naar Azië hebben zij een collectie opgebouwd die uniek en exclusief is.  De collectie meubels en woonaccessoires van deze groothandel, zijn ontworpen met de liefde voor recyclebare materialen en handwerkvaardigheden van de lokale bevolking. Zo heeft ieder artikel een eigen verhaal. De passie spat van de producten af, dankzij de warmte, enthousiasme en jarenlange ervaring van dit superleuke gezin.

Maison et objet sept 2019 pole to pole
Maison et objet sept 2019 pole to pole 3
Maison et objet sept 2019 pole to pole 2

Hal 6: Today!

In deze hal stond onze hedendaagse levensstijl centraal. Een opsomming van iconische en opkomende designers, die hun originele en vaak innovatieve ontwerpen trots presenteerden.

Maison en Objet september 2019 studio macura

Puik

Tja, zij konden hier natuurlijk niet ontbreken: de mannen van Puik! Op hun fantastische stand presenteerden ze Dutch Design. Meubels, verlichting en woonaccessoires gemaakt door diverse Nederlandse Designers. Elk item is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van eersteklas materiaal. Bedankt voor de heerlijke koffie, tot de volgende keer!

Maison et objet sept 2019 puik
Maison et objet sept 2019 puik 2

E-BRANDS

Een kudde enorme, witte giraffen trokken de aandacht bij de Qeeboo stand. Wat een fantastische presentatie! Dankzij E-BRANDS is Qeeboo ook in Nederland steeds bekender aan het worden. Eerst waren het de lieflijke ‘Rabbit Chairs’ die overal verschenen, toen raakten we (Floor en ik) in de ban van de ‘Kong Lamp’ en nu is het de ‘Giraffe in Love’ die mijn hart doet smelten. Ook het merk Vluv was van de partij in Parijs. Met zijn innovatieve zitballen past dit label perfect bij hét thema van M&O: WORK! Deze naadloze PVC bal is eco-vriendelijk, PFOA vrij en voorzien van een mooie stof, waardoor er een strakke design ontstaat. Hierdoor ontstaat er een dynamisch zitelement, die zorgt voor de juiste zithouding, waarbij de buik- bil- en beenspieren gebruikt worden. Hmm, misschien moet ik hier ook maar eens gebruik van gaan maken!

Maison et objet sept 2019 qeeboo ebrands
Maison et objet sept 2019 vluv ebrands

Hal 7: Forever!

In deze hal vond ik de ‘crème de la crème’ op gebied van interieur. De enorme grote stands showden luxe en elegantie. Eichholtz deed ieder interieurhart sneller kloppen. In maar liefst drie enorme stands presenteerden zij de ‘haute couture’ van de woonwereld. Ook Silk-ka moet genoemd worden. In een oase van zijde bloemen waande je je even in een paradijs. De bloemen schitterden tegen de diep gekleurde wanden. Een toonaangevende collectie bloemen en takken, die met de hand vervaardigd worden. Een gevoel van trots overviel me bij het bezoeken van deze Nederlandse stand.

Maison et objet sept 2019 eichholtz 2
Maison et objet sept 2019 Silk-ka
Maison et objet sept 2019 eichholtz
Maison et objet sept 2019 Silk-ka 2

HOP.

Het leuke aan het bezoeken van beurzen is de nieuwe kennismaking met producten en de mensen achter het product. Zo ontmoette ik Marjolijn en Mischa die samen de oprichters van House of Products (afgekort HOP.) zijn. Tijdens M&O presenteerden zij hun collectie stationery & gifts voor thuis en op kantoor. Hun vertaling van de “cadeaubon” is een hip voucherboekje met super originele tegoedbonnen. De baby en kidslijn is echt fantastisch. Wie wil niet de favoriete kreten van hun kind vastleggen in het “Blah blah blah Kids Quotes” boek. Ook het inpakpapier, lint en originele stickers geven ieder product, een meerwaarde om cadeau te geven. HOP. is FSC- gecertificeerd, hip, trendy en fun om te krijgen of weg te geven!

Maison et objet sept 2019 hop.
Maison et objet sept 2019 hop. 2
Maison et objet sept 2019 hop. 2

Linder Tisseur Créateur

Dierbaar was de kennismaking met de Franse familie Linder, op de laatste avond in de bar van ons hotel. Met enorme trots vertelde Virginie Linder, dat ze behoorde tot de vijfde generatie van het gelijknamige Franse meubelstoffenhuis. Als dochter van een meubelstoffeerder was mijn interesse direct gewekt. Op uitnodiging bezocht ik de andere dag hun prachtige stand. Exclusieve meubel en gordijnstoffen in diverse kleuren en dessins werden hier gepresenteerd. Allemaal eigen fabricaat. De familie Linder heeft namelijk sinds 1904, al 5 generaties lang, een eigen weeffabriek vlakbij Lyon in Frankrijk. De geur van de stoffen en het mooie, persoonlijke verhaal van de familie Linder geven mijn laatste dag een extra glans. Als ik een keer in de buurt ben ga ik zeker een bezoek brengen aan deze familie. Merci pour tout, Virginie, Cyril et bien sûr José Duenas!

Maison en Objet september 2019 linder 1
Maison en Objet september 2019 linder
Maison en Objet september 2019 linder 2

Na 4 dagen Maison & Objet, 52km slenteren, ongeveer 1500 foto’s en een blog van zo’n 1300 woorden, kan ik alleen maar dankbaar zijn voor weer een unieke ervaring.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over één van bovenstaande labels? Bezoek dan hun website, door hieronder op de naam te klikken.

Bedankt voor de leuke gesprekken en momenten die we samen gedeeld hebben:

Creative Lab Amsterdam
Crosley
Hous in Style
Passion for Linen
Pomax
PTMD
Pole to pole
Puik
E-brands
Silk-ka
Eichholtz
HOP.
Linder

 

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]