Wel of geen salontafel?

Je zit lekker weggezakt op een zachte bank in een goed gesprek, de thee die je aangeboden werd, brandt in je handen. Je kunt je glas verse muntthee nergens neerzetten en uiteindelijk, net voordat je het uitgilt van de pijn, zet je het glas maar op de grond. Het hoogpolige tapijt was niet zo vlak als je verwachtte…. het volle theeglas valt om en laat een onvermijdelijke vlek achter.

Herkenbaar? En dat terwijl het gesprek net ging over het feit, dat er in de moderne huizen geen vensterbanken meer zijn te vinden. Hoge ramen van vloer tot plafond. De trend van nu. Geen plek meer om dingetjes neer te zetten. Niet dat ik altijd mijn koffiekopje of theeglas in de vensterbank zette, dat kon ik gewoon op een laag tafeltje kwijt. Tenminste, bij mij thuis en bij mijn moeder thuis. Er was in ieder geval een plek dichtbij de bank om iets even neer te zetten of te leggen.

Styling ID Tips en Trends Wel of geen salontafel? teak-salontafel-noma

De bank

Bij de bank hoort een tafel. Een echte salontafel. Niet te hoog, niet te laag. Je kunt er een vaas bloemen op zetten en andere woonaccessoires. Handig voor jezelf of de gasten om hun kopje, beker of glas op te zetten. Een paar sfeerlichten erop is ook erg leuk, daar creëer je warmte mee en gezelligheid. Voor mij is de salontafel dus heel belangrijk. Hij is functioneel en tegelijkertijd een sfeermaker.

Styling ID Tips en Trends Wel of geen salontafel? Ronde-salontafel-Monterado-77x77x47cm-set-van-3-oud-hout-30-600x450
Styling ID Tips en Trends Wel of geen salontafel? Salontafel-Bari-120x80cm-600x338

De leeshoek

Heel gezellig vind ik het als er een aantal leuke glossy’s of mooie fotoboeken op of onder de industriele salontafel liggen. Dat nodigt uit tot gezelligheid. Lekker even met elkaar een paar woonbladen doorbladeren en tussendoor met elkaar kletsen is toch heerlijk? Als er geen salontafel is, liggen deze in de kast, uit het zicht. Gemiste kans, zeg ik dan Er zijn leuke tafels te vinden voor iedere woonstijl, met laatjes en vakjes waar je bijvoorbeeld de afstandbediening in kan opbergen of een blocnote met pen voor je boodschappenlijstjes. Deze salontafels zijn er in een heleboel uitvoeringen en afmetingen. Naast het gemak, maken deze kleine tafeltjes je interieur compleet.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]