Een lamp met een verhaal

Degene die van de hedendaagse Dutch Design houdt, zal deze hanglamp LLoyd ongetwijfeld kennen.

Als fan van Puik hebben we deze fantastische handgemaakte, lederen hanglampen diverse keren mogen bewonderen. Vandaar dat we ze toch nog een keer extra in beeld willen brengen. De Lloyd is een lamp met een verhaal, voor iedereen die wil luisteren en van mooie verlichting houdt.

Styling ID Tips en Trends Een lamp met een verhaal Designlamp Lloyd sfeer - bruin leer - puikdesign.nl

Verlichting met Karakter

Dat ambacht en design goed samengaan blijkt wel uit het ontwerp van designlamp Lloyd, bedacht door Erik de Nijs en Tim Smit van Nieuwe Heren. Niet alleen wordt de lederen lamp met de hand gemaakt, ook wordt er tijdens het productieproces gebruik gemaakt van een traditionele methode om het leer te verharden en te vormen. Dit maakt de Lloyd tot een uniek object. Verlichting met een industriële look, perfect om je huis of werkplek meer pit te geven.

Styling ID Tips en Trends Een lamp met een verhaal Designlamp Lloyd sfeer - zwart leer - puikdesign.nl

Eyecatcher in elk interieur

Na vijf dagen drogen in de zon is de bepantsering van de lamp klaar om met grove steken dichtgenaaid te worden. Vanwege het handwerk is elke lamp net even anders en dus altijd uniek. Eenmaal afgewerkt, zorgt het zachte leer voor een sfeervolle, warme gloed (E27 fitting). Zo is de Lloyd niet alleen een echte blikvanger in huis, maar draagt de lamp ook bij aan een warme sfeer, iets waar wij Nederlanders gek op zijn. De Lloyd is een prachtig voorbeeld van een ontwerp waarbij oud en nieuw samen komen en leiden tot een uniek product.

Styling ID Tips en Trends Een lamp met een verhaal Designlamp Lloyd - bruin en zwart leer - puikdesign.nl

Over Puik

Sinds 2012 bieden Freek Claessen en Daan Gescher van Puik de beste ontwerpers van eigen bodem een podium om hun Dutch Design aan de man te brengen. Het resultaat? Een smaakvolle lijn meubels en accessoires van de beste Nederlandse ontwerpers. Puik selecteert, coproduceert, presenteert en levert direct van de bron. Om je huis te verlevendigen of je werkplek meer pit te geven. Elk item is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van eersteklas materiaal. Alle designproducten uit de collectie kun je bekijken en bestellen via www.puikdesign.nl of bij een van de 300 retailers. Inkopers kunnen terecht op internationale beurzen of tijdens pop-up evenementen.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This