De lente in huis halen doe je zo

Yeaaah, de lente is nu echt begonnen. De bloesembomen staan in bloei en de planten in de tuin krijgen nieuwe blaadjes. En met de zomertijd kunnen we ook langer van het licht genieten.

De tuin heb ik al aangepakt, maar nu wil ik binnen ook die vrolijke voorjaarssfeer hebben. Herken je dat gevoel? Ik ben over het algemeen super blij met mijn sfeer in huis en met een paar kleine veranderingen voeg ik de lente sfeervol toe.

Styling ID blog De lente in huis halen doe je zo

Voorjaarsschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak! Het klinkt ouderwets en toch betrap ik mezelf er ieder jaar op dat ik ermee bezig ben. Even alle meubels van de plek en lekker met een fris geurend schoonmaakmiddel soppen. Met de zon in huis, worden ook alle spinraggen zichtbaar, die je eerst niet zag. Ook de ramen krijgen een wasbeurt. Wanneer deze schoonmaak taak volbracht is, kan je de lente echt in huis gaan halen.

Styling ID blog De lente in huis halen doe je zo 2

Nieuwe Planten

Bij het ramen zemen had ik de oude planten al verwijderd uit de vensterbank. Tijd voor nieuwe planten en potten. Hiervoor ga ik naar een tuincentrum in de buurt, waar ik graag kom. Ik laat mijn nieuwe aanwinst door een medewerker alvast in de nieuwe pot zetten (gratis service). Dat scheelt gedoe thuis en ik weet dat de plant ook op de juiste manier in de pot zit.

Styling ID blog De lente in huis halen doe je zo 8

Kleurrijke accessoires

Ik zit ’s avonds graag op de bank onder een plaid. Heerlijk omringd met kussentjes. Door deze kussens en kleedjes te vervangen voor lichte kleuren krijgt de zithoek een totaal andere look. Ook de donkere kaarsen worden vervangen door een kleurrijke variant. Een eenvoudige manier om vrolijke kleuren toe te voegen aan het interieur. Vervang het wollige kleed voor een zomerse variant. Hang andere, vrolijke schilderijtjes aan de wand.

Styling ID blog De lente in huis halen doe je zo 7

Lentebloemen

Een heerlijk geurend boeket op tafel brengt direct vrolijke kleuren in huis. Koop meerdere bossen en combineer ze lekker door elkaar. Maak meerdere boeketjes en zet ze verspreid neer in huis. Zo heb je vanuit meerdere hoeken van de kamer zicht op deze sfeermakers. Bloesemtakken zijn ook fantastisch om een lentesfeer te creëren.

Styling ID blog De lente in huis halen doe je zo

Ik ben tevreden met mijn basis interieur. Maar mocht je nog verder willen gaan, dan kan je met het opnieuw verven van een muur of een meubel grote resultaten boeken. Denk aan de krijtverven die gemakkelijk over bestaande verf aangebracht kan worden. Succes en geniet van jullie lente make-over in huis.

Styling ID blog De lente in huis halen doe je zo 6

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]