Wanneer een open raam niet genoeg is: de Co2 meting

Tegenwoordig letten we steeds meer op onze gezondheid. We willen genoeg bewegen, biologisch eten en duurzaam leven. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat onze gezondheid ook afhankelijk is van ons huis?

Thuis is een plek waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen. We voelen ons thuis comfortabel en veilig en gaan er vanuit dat het onze gezondheid niet schaadt. Het binnenklimaat krijgt daarom vaak beduidend minder aandacht. Maar ook dit heeft veel invloed op onze gezondheid. Hoe? We kunnen onze gezondheid meten aan de hand van de concentratie Co2 in de lucht.

Zuurstof versus Co2

Ieder mens heeft zuurstof nodig. Om te zorgen dat wij thuis voldoende zuurstof krijgen, zetten we vaak een raam open of nemen we planten in huis. Dit hoeft echter niet altijd bij te dragen aan het zuurstofgehalte in onze omgeving. Co2, ook wel koolstofdioxide genoemd, is namelijk een gas dat van nature aanwezig is in de lucht. Co2 ontstaat door de verbranding van stoffen, zoals benzine van auto’s, fossiele brandstoffen in machines en voedsel in mensen. Het is dus overal aanwezig. Om er zeker van te zijn dat het aantal zuurstof versus koolstofdioxide in verhouding blijft, doen we er goed aan Co2 te meten.

Gezondheidsgevolgen

Wat gebeurd er als wij ons niet bewust zijn van de concentratie Co2 in huis? In eerste instantie is een blootstelling aan lage Co2 concentraties niet gevaarlijk. We moeten ons echter wel bewust blijven van de concentratie Co2 in huis. Een Co2 meting is daarom handig. Wanneer wij namelijk langdurig of teveel worden blootgesteld aan Co2 heeft dit gevolgen voor onze gezondheid.

In dat geval kunnen de volgende gezondheidsklachten zich voordoen:

  • Hoofdpijn en duizeligheid
  • Branderige en droge ogen
  • Geïrriteerde luchtwegen of astmatische klachten
  • Vermoeidheid en lusteloosheid
  • Verkoudheidsklachten
  • Concentratieproblemen
  • Keelpijn en veel dorst

 

Styling ID Tips en Trends Wanneer een open raam niet genoeg is: de Co2 meting

Co2 meten

Herken jij bovenstaande klachten bij jezelf wanneer je thuis bent? Dan is de kans groot dat er teveel koolstofdioxide en te weinig zuurstof aanwezig is. Een Co2 meting is dan een goede oplossing. Co2 meten is de eerste stap richting een gezond binnenklimaat. Door het meten van koolstofdioxide kom je alles te weten over het binnenklimaat en de gevolgen hiervan voor je gezondheid. Een te hoge concentratie koolstofdioxide wordt herkend, voorkomen én genezen. Zo leef je voortaan ook gezond in jouw huis!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This