Het verschil tussen witte en bruine houtpellets

Je vindt het fijn om lekker met elkaar bij een haardvuurtje te zitten en je bent ook nog eens duurzaam bezig. Afval scheiden, papier wegbrengen naar de voetbalclub van je jongens en zo weinig mogelijk gebruik maken van gas. Maar je wil wel comfortabel leven. Lekker douchen elke ochtend, genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd en ’s avonds voor de houtkachel een glaasje wijn.

Daarom heb je een duurzame kachel aangeschaft, een pelletkachel. Daarnaast ook nog Co2-neutraal. Beter dan een openhaard. En als we toch milieuvriendelijk bezig zijn! Er gaat houtafval in. Ook is er veel minder sprake van een uitstoot van fijnstof. Minder luchtverontreiniging, ook goed. En als klap op de vuurpijl heeft de pelletkachel ook een groot rendement. Van maar liefst 90 %!

Styling ID Tips & Trends Het verschil tussen witte en bruine houtpellets

Duurzaam

De natuur is je alles. Je bent veel buiten en je maakt regelmatig lange wandelingen door het bos, wat gelukkig vlakbij je huis is. Je wil graag dat die natuur blijft zoals die is: fantastisch! Daarom ben je op zo veel mogelijk vlakken duurzaam. Ook voor je kleinkinderen zou je willen dat iedereen zo zou denken en doen. Op elke verjaardag en tijdens elke gelegenheid spreek je over de voordelen van de pelletkachel.

De pellets

Pellets bestaan uit houtafval van houtzagerijen. Dit houtafval, zaagsel eigenlijk, wordt in kleine vormpjes bij elkaar geperst en bij elkaar gehouden door de natuurlijke harsen die in het hout aanwezig zijn. Er wordt geen ander bindmiddel aan toegevoegd. Nu komen de verschillende pellets op tafel: witte en bruine pellets. Welke pellets zijn het beste is als volgt een beetje duidelijk te maken. De witte pellets worden van zacht dennen (vuren) en essenhout gemaakt. Omdat er alleen het zachte hout in zit is er sprake van een schone verbranding, maar wel een wat lagere warmteopbrengst. De donkere of bruine pellets, welke pellets uit verschillende soorten hardhout bestaan, hebben een hogere warmteopbrengst en branden wat langzamer. Kwaliteitsverschil is er dus eigenlijk niet, je moet even goed kijken waar je pelletkachel in gebruik is. Als deze thuis bij je in de woonkamer staat, is het misschien verstandiger om witte pellets te gebruiken. In de werkplaats of een andere grotere ruimte zijn hardhout pellets of bruine pellets meer aan te raden. Welke pellets zijn de beste is hiermee misschien niet helemaal beantwoord. Pellets hardhout en witte pellets kun je beide gemakkelijk proberen door een proefpakket te kiezen.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This