Zo creëer je een rustieke industriële sfeer in huis

Een rustiek interieur bestaat uit de combinatie van een landelijk interieur en een industrieel interieur. Deze combinatie geeft veel sfeer.

Het industriële zorgt voor een stoer effect terwijl het landelijke knus oogt. Een industrieel tv meubel in combinatie met een mooi landelijk tapijt. Een eettafel van hout en metaal in combinatie met een schapenvacht. Deze combinatie van stijlen zorgt voor veel sfeer in huis!

Styling ID blog Zo creëer je een rustieke industriële sfeer in huis 2

Natuurlijke stoffen en rustige kleuren

Bij een rustiek interieur passen stoffen zoals katoen, linnen, wol en leer. Deze materialen kun je goed combineren in zowel meubels als accessoires. Denk aan een leren bank met linnen kussens, stoere eetkamerstoelen met daarop een schapenvachtje. Je kunt hiermee alle kanten op. De kleuren die bij een rustiek interieur passen zijn voornamelijk rustig. Pasteltinten, aardetinten, wit, grijs, beige en crème zorgen voor een rustig interieur.

Ruwe materialen voor een stoere uitstraling

Hout, metaal en steen passen perfect bij een rustiek interieur. Deze materialen kun je terug laten komen in zowel de vloer, de meubels als de accessoires. Industriële meubels zijn meestal gemaakt van hout en metaal. Deze zijn dus erg geschikt voor deze stijl! Hout kun je verder ook gebruiken voor bijvoorbeeld een mooie kapstok en leuke bijzettafels. Heeft jouw huis mooie houten steunbalken of een bakstenen muur? Dit past ook goed bij een rustiek interieur. Je kunt een bakstenen muur eventueel nog in een andere kleur schilderen. Of schilder alleen de voegen. Zo gebruik je originele elementen waardoor je interieur een geheel eigen stijl krijgt.

Styling ID blog Zo creëer je een rustieke industriële sfeer in huis

Opvallende items in een rustiek interieur

De kleuren en materialen zijn vooral rustig in deze stijl. Door te kiezen voor enkele mooie meubels en accessoires zorg je voor eyecatchers die samen een mooi geheel vormen. Wist je dat een houten en metalen tv meubel industrieel oogt maar tegelijkertijd kan zorgen voor een warme uitstraling? Hout geeft namelijk al snel een warm effect. Zeker als je knusse accessoires in de woonkamer toevoegt, zoals een mooi vloerkleed en en veel kussens op de bank. Een industriele tv kast is een eenvoudige manier om jouw interieur een stoer effect te geven. Er zijn stoere tv meubels te vinden in alle soorten en maten. Veel succes met het creëren van een rustieke industriële sfeer in jouw huis!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]