5 ultieme tips voor de aankoop van jouw zonnescherm

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Tijd om te bekijken wat jij nog kunt doen om de warmte in je woning en op je terras tegen te gaan.

Een van de belangrijkste punten is goede zonwering. Hiermee zorg je ervoor dat de zon niet door de ramen naar binnen schijnt. Daarnaast creëer je ook gelijk een fijn schaduwplekje op je terras. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een zonnescherm? Deze 5 tips helpen jou bij de aankoop van een goed zonnescherm.

Styling ID Blog 5 ultieme tips voor de aankoop van jouw zonnescherm 2

Tip 1: Laat je adviseren door een specialist

Een zonnescherm is niet een aankoop die je dagelijks doet. Het is daarom belangrijk dat je goed weet wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie. Laat je hiervoor adviseren door een zonweringsspecialist. INHUIS Plaza is dé zonweringsspecialist van Nederland en kan jou goed adviseren naar de mogelijkheden voor een geschikt zonnescherm op maat.

Tip 2: Bepaal de afmetingen

Naast goed advies is het belangrijk dat je weet welke afmetingen het zonnescherm moet gaan hebben en hoeveel uitval je wenst bij het scherm. Er zijn verschillende typen zonneschermen, met ieder eigen maximale afmetingen. Zo kunnen zonneschermen een maximale breedte hebben van 12 meter en een maximale uitval van 4 meter. Welke typen zonneschermen mogelijk zijn bij jou thuis hangt dus af van de afmetingen die je wenst.

Tip 3: Hoe wil je je zonnescherm bedienen?

Alle zonneschermen van INHUIS Plaza zijn elektrisch. Hierbij kun je kiezen uit verschillende soorten bediening. Wil je bijvoorbeeld een wandschakelaar, een afstandsbediening of wil je je zonnescherm bedienen met je smartphone? Denk voor de aankoop van je zonnescherm na over de manier van bedienen die jij fijn vindt.

Styling ID Blog 5 ultieme tips voor de aankoop van jouw zonnescherm Luxaflex

Tip 4: Personaliseer je zonnescherm

Je kunt bij de aanschaf van een zonnescherm zelf je kleur doek uitkiezen. Hierbij heb je de keuze uit meer dan 100 verschillende kleuren en dessins. Het is hierbij extra leuk om jouw zonnescherm te laten machten met je terras en woning. Dit zorgt ervoor dat het een mooi geheel vormt. Denk van te voren na wat voor soort kleur doek je wilt. Dit maakt je keuze gemakkelijker. Daarnaast kun je ook de kleur van de cassette zelf kiezen. Je hebt hierbij de keuzen uit een aantal standaard kleuren, maar tegen een meerprijs kun je deze ook in een andere RAL kleur kiezen. Zo past je scherm mooi bij de kleur van je kozijn.

Styling ID Blog 5 ultieme tips voor de aankoop van jouw zonnescherm

Tip 5: Verlichting en verwarming, welke opties kies je

Een zonnescherm kun je zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Naast de afmetingen en kleuren kun je ook voor extra opties kiezen die voor meer comfort en luxe zorgen. Je kunt een zonnescherm kiezen waarbij ledverlichting en een heater mogelijk zijn. Hierdoor kun je ook ’s avonds optimaal van je terras genieten.

Beeldmateriaal: INHUIS Plaza

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]