Vier het nieuwe jaar met deze kleurrijke tulpen

Als alle kerstspullen opgeruimd zijn, heb ik extra de behoefte om mijn woonkamer op te fleuren.

Zeker in de sombere maand januari kan ik wel wat kleur en vrolijkheid binnen gebruiken. De bloementrend ‘New Frontiers’ sluit precies aan bij mijn behoefte. Bij deze nieuwe fleurige trend speelt de tulp een hoofdrol. Het rijke kleurenpalet van tulpen past naadloos bij de trendkleuren van ‘New Frontiers’: zowel koele pasteltinten als krachtige, felle kleuren.

Styling ID Tips & Trends Vier het nieuwe jaar met deze kleurrijke tulpen 3

Futuristisch en eigenwijs

Met de bloementrend ‘New Frontiers’ haal je een vleugje futurisme in huis. Bloemen krijgen een eigentijdse uitstraling door het gebruik van vazen van matglas, met een metallic look en iriserende oppervlaktestructuren zodat per standpunt verschillende kleurschakeringen ontstaan. De trend komt tot leven door het gebruik van krachtige bloemvormen met een vriendelijke uitstraling. En dat zijn nu juist twee belangrijke eigenschappen van tulpen. Om te voorkomen dat boeketten ‘clean’ en stijfjes ogen bieden tulpen bovendien soelaas. Ze zijn namelijk heerlijk eigenwijs. In tegenstelling tot andere snijbloemen, groeien tulpen gemiddeld twee centimeter door in de vaas. Het resultaat is een dynamisch boeket dat je de vrolijke lentekriebels bezorgt!

Styling ID Tips & Trends Vier het nieuwe jaar met deze kleurrijke tulpen 2

Krachtig en kleurrijk

Ook de verschillende bloemvormen van de tulpen vormen een perfecte match. Variërend van de bekende Hollandse tulp tot de stijlvolle leliebloemige en van de dubbelbloemige tot de parkiettulp. Mix kleuren, soorten en vazen naar eigen smaak en creëer zo een eigentijds lentefeestje.

Styling ID Tips & Trends Vier het nieuwe jaar met deze kleurrijke tulpen 6

Tulpentijd

Hoewel de tulp van oorsprong uit Turkije komt, wordt de bloem toch als oer-Hollands beschouwd. Onze fleurige nationale trots groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld wordt blij van Hollandse tulpen. Tulpentijd is een periode van zo’n 100 dagen (van januari tot mei) waarin de tulp in de meest verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar is.

Styling ID Tips & Trends Vier het nieuwe jaar met deze kleurrijke tulpen

Verzorgingstips

Snij de steel schuin af en gebruik een schone vaas en helder water.
Check regelmatig of er voldoende water in de vaas zit en vul indien nodig bij.
Zet tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij een radiator of kachel.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op Mooiwatbloemendoen.nl

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This