De interieurtrends die je niet mag missen

Tijd voor een make-over of een upgrade van je interieur! Inmiddels begint jouw huidige interieur een beetje te vervelen.

Gelukkig kun je met een paar kleine aanpassingen grote veranderingen maken. Alleen welke trends spelen er op dit moment? Wat zijn de must-haves? In dit artikel praten we je bij over de laatste interieurtrends die je niet mag missen!

Minimalistisch

Bij een minimalistisch interieur houd je het lekker simpel en zet je alleen de essentiële meubels in je woonkamer. Vaak staat een minimalistisch interieur symbool voor een levensstijl, in dit geval een levensstijl waar alles overzichtelijk is. Zo’n opgeruimde omgeving laat je ook beter voelen! Bij Scandinavische interieurs zie je minimalisme vaak voorbijkomen en nu ook steeds vaker bij een industrieel interieur. Hier zijn de zwarte strakke lijnen vooral heel opvallend.

Ronde vormen

Op heel veel verschillende manieren komen er steeds ronde vormen terug. Vooral de grote ronde spiegels aan de wand zijn favoriet! Daarnaast zie je ronde kussentjes, een ronde poef en ronde barkrukken of stoelen. De ronde vormen zorgen voor een speels effect in je woning.

Styling ID Blog De interieurtrends die je niet mag missen 3

Oud wordt nieuw

Goed voor je portemonnee en je creëert er ook nog eens een uniek interieur mee. Vintage items! Die kun je via marktplaats, kringloopwinkels en op diverse marktjes scoren. Het is een kwestie van geluk hebben en de zoektocht kan even duren, maar dan heb je wel een item te pakken waar je heel lang van kunt genieten. Daarnaast is een vintage interieur ook nog eens helemaal in!

Interieurstijlen combineren

Het draait in 2019 allemaal om contrasten in je interieur. Hier zie je vooral dat er vaak diverse interieurstijlen met elkaar gecombineerd worden. Je kunt denken aan een industrieel interieur waar natuurlijke materialen in verwerkt zijn zoals hout of riet. Zo kun je jouw interieur helemaal maken zoals jij zelf wil!

Goud & messing

Waar eerst koper een trend was zijn nu goud en messing helemaal hip. Goud en messing geven dat beetje glamour aan je interieur. Gebruik beide met mate, want wanneer je te veel goud of messing in je interieur hebt kan het kitscherig gaan ogen en dat wil je niet!

Styling ID Blog De interieurtrends die je niet mag missen 4

Raamdecoratie 

Wat opvallend is, is dat men steeds meer omkijkt naar welke raamdecoratie er voor de ramen hangt. Vroeger was raamdecoratie meer voor praktische doeleinden, nu wordt het ook gebruikt om je interieur compleet mee te maken en sfeer toe te voegen. Trends die je bij gordijnen ziet zijn wave gordijnen van velvet stof. Velours gordijnen met een waveplooi erin verwerkt hebben een erg unieke uitstraling en geven je interieur een boost. Naast gordijnen is de absolute favoriet houten jaloezieen op maat. Ze passen in iedere interieurstijl! Handig voor de bezige bijtjes onder ons die hun interieur constant maar willen veranderen.  Nu je kort bijgepraat bent over de laatste trends kun je van start! Neem een kijkje op Pinterest en Instagram voor inspiratie.

Styling ID Blog De interieurtrends die je niet mag missen 2

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]