Op bezoek bij Villeroy & Boch in Roden

Na mijn bezoek aan Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland, is mijn bewondering voor dit bedrijf en het daarbij horende stijlvolle badkamer- en sanitairdesign alleen maar gegroeid.

Ik was dan ook super blij met de VIP uitnodiging voor een persevent in de Wellnessfabriek in Roden (Drenthe). Daar hoefde ik geen moment over na te denken, vandaar dat ik 24 mei al heel vroeg in de auto zat om geen moment te hoeven missen van dit event.

Styling ID Blog Op bezoek bij Villeroy en Boch in Roden 1

Feestelijk weerzien

Bij aankomst stond Annelieke (Talk About) al naar me te zwaaien. Ik had er al zin in, maar mijn enthousiasme groeide met de seconde. Zeker bij het zien van de persgroep, waar ik ook direct een aantal collega’s van herkende. Tijdens de koffie konden we even bijkletsen, voordat de perspresentatie begon.

Styling ID Blog Op bezoek bij Villeroy en Boch in Roden 2

25 jaar Premium Solid Surface: Quaryl®

In de instructieruimte kregen we een kleine reis door de tijd. Vanaf 1993 wordt in de wellnessfabriek “Quaryl®” geproduceerd. De ontwikkeling van het innovatieve materiaal, in combinatie met de productdesigns van Villeroy & Boch, zie je terug in de exclusieve badkamercollecties. Quaryl® is een uniek materiaalsoort. Het materiaal combineert de unieke eigenschap van kwartskristal, met de veelzijdigheid van acrylhars.

Quaryl® voldoet aan de hoogste antislip-klasse B/C, hierdoor zijn de douchevloeren en baden uiterst veilig

Het is sterk als kristal en zeer duurzaam. Het materiaal maakt designs mogelijk met super strakke randen en zachte rondingen. Quaryl® is ideaal voor de badkamer, omdat het gemakkelijk schoon te maken, stootvast, schok- en krasbestendig én geluiddempend is. Het materiaal voelt heerlijk warm aan op de huid wat zorgt voor optimaal comfort.

Styling ID Blog Op bezoek bij Villeroy en Boch in Roden 3

Een kijkje achter de schermen

Na de duidelijke presentatie liepen we gekleed in een veiligheidshesje en gewapend met een veiligheidsbril naar de fabriek toe. Hier zagen we de theorie in werkelijkheid. In speciale mallen wordt de vloeibare Quaryl@ gegoten. Het uithardingsproces is veel korter dan bij keramiek, zodoende kan een bad van Quaryl® in 55 minuten (een douchevloer nog sneller) worden geproduceerd Afhankelijk van het soort bad en kleur, wordt deze verderop in de fabriek afgewerkt.

Styling ID Blog Op bezoek bij Villeroy en Boch in Roden 4

Colour on Demand

Kies je voor een matte, glanzende of een look bestaande uit een combinatie met kleur. De eerste twee opties kunnen dankzij speciale mallen in de eerste fase al automatisch worden geproduceerd. Het toevoegen van kleur vergt vakmanschap. Verderop in de fabriek is de Colour on Demand cabine. Hier wordt handmatig kleur toegepast aan de baden. Ook de exclusieve whirlpoolbaden worden handmatig voorzien van jets en pomp.

Landgoed Mensinge

Terug in de showroom is er nog tijd genoeg om eventuele vragen te stellen, baden te bewonderen en foto’s te maken. Daarna vertrekken we naar Landgoed Mensinge, waar we voorafgaande aan de High Tea, proosten op het jubileum van Villeroy & Boch. Het was een gezellige, leerzame ochtend, die ik niet had willen missen.

* Fotomateriaal in de fabriek is van Villeroy & Boch

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This