Mix en match leer en textiel in huis

Niet alleen kleuren kun je combineren met elkaar. Ook verschillende materialen kunnen heel goed door elkaar heen gebruikt worden.

Zachte materialen brengen zachtheid in het interieur en bevorderen een goede akoestiek in de ruimte. Kussens in harmoniërende aarde- en beigetinten, zandkleur en grijs. Geweven in puur katoen, of in een mix van katoen en vlas, maar ook vloerkleden van katoen en leer. Geen huis zonder zachte materialen.

Styling ID Tips en Trends Mix en match leer en textiel in huis 2

Zachte materialen

Al sinds 1961, toen blomus door de familie Blome werd opgericht, zijn hardere materialen kenmerkend voor alle producten. Nu heeft men daar echter kussens en vloerkleden aan toegevoegd. De kussens worden gestikt in rechthoekige en vierkante patronen om zo een uniform gevoel van comfort en esthetiek te bieden. Alleen of in met een paar tegelijk zullen zij iedere bank of fauteuil een oppepper geven. De vloerkleden zijn geschikt voor een hal, woonkamer of keuken.

Styling ID Tips en Trends Mix en match leer en textiel in huis 6

Vier kussens

De kussen worden uitgevoerd in soortgelijke kleuren en ook de gebruikte dessins verschillen maar minimaal van elkaar. Hierdoor kunnen de kussens eenvoudig met elkaar worden gecombineerd. Variant Shade is gemaakt van zacht gemêleerd garen dat glanst en zo een verfijnd contrast vormt met een bank of stoel in een effen kleur. De doorgestikte naden van Stripe voegen daarentegen een subtiel donker en licht lijnenspel toe. Kussen Loom is een toonbeeld van op elkaar afgestemde kleuren, terwijl voor Match vlas is toegevoegd om het kussen een gladder oppervlak te geven.

Styling ID Tips en Trends Mix en match leer en textiel in huis 1

Twee vloerkleden

De nieuwe vloerkleden van blomus hebben de namen Solo en Carpo gekregen. Solo is een compact en duurzaam voddenkleed; klassiek geweven van garen en stofresten in puur katoen voor een zacht en aangenaam oppervlak. Blomus heeft zich tot doel gesteld ‘upcycling’ van leer als productiemethode te gebruiken voor het vloerkleed Carpo. Hiermee geeft het vorm aan het voornemen van het bedrijf om uit milieuoverwegingen een ‘groen’ ontwerp te maken uit hergebruikte, reeds bestaande materialen. De leren strips zijn geverfd in een palet van aardetinten, variërend van lichte klei tot donkere kolen. Beide vloerkleden zijn slijtvast en vormen een natuurlijk element toe aan elk interieur.

Styling ID Tips en Trends Mix en match leer en textiel in huis 4

Bezoek voor meer informatie de website van www.blomus.com.

Styling ID Tips en Trends Mix en match leer en textiel in huis 3

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This