Zwemmen in de achtertuin: 5 tips

Het leuke van schrijven voor verschillende bedrijven is dat je een enorme kennis opbouwt. Vorige maand mocht ik de webteksten voor de nieuwe website: UW-zwembad.nl schrijven. Een fantastische opdracht die met het prachtige weer een verfrissende afwisseling in mijn werk gaf.

Een zwembad in eigen tuin lijkt alleen weggelegd te zijn voor rijke mensen, met hele grote tuinen. Maar met een beetje creativiteit en een overzichtelijk budget, kan je al snel een ontspannen duik nemen in jouw eigen achtertuin. Ik heb een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Styling ID Blog Zwemmen in de achtertuin 5 tips 5

Tip 1: de plaats van het zwembad

Jippie er komt een zwembad, maar wat is de beste plek in de tuin? Heb je een grote tuin, dan is in principe alles mogelijk. Heb je een kleine tuin, dan moet je iets creatiever zijn in het soort bad. Zwemmen in de zon is natuurlijk het fijnste. Om onderhoud aan het zwembad te beperken, moet je ook opletten op de beplanting om en nabij het bad.

Styling ID Blog Zwemmen in de achtertuin 5 tips 3

Tip 2: kies je voor een permanent of tijdelijk zwembad

Een belangrijke vraag die je jezelf vooraf moet afvragen. Met een permanent zwembad bedoelen we in- en opbouw baden die ingegraven of ombouwt zijn. De tijdelijke zwembaden kun je neerzetten en weghalen wanneer je dat wilt. Jouw keuze is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder ruimte. Wil je in de winter meer ruimte in de tuin, dan kies je voor een tijdelijk zwembad.

Styling ID Blog Zwemmen in de achtertuin 5 tips 2

Tip 3: Inbouw of opbouw

Bij een inbouw zwembad kun je iedere dag genieten van een zwembad in eigen tuin of huis. Ook de momenten dat je er geen gebruik van maakt, is het permanente zwembad een eyecatcher. Onder opbouw zwembaden vallen twee verschillende soorten: tijdelijke en permanente zwembaden. Bij de tijdelijke variant denken we aan de opblaasbare, frame en stalenwanden zwembaden. Makkelijk op te zetten zwembaden, waar je een heel seizoen van kan genieten. De permanente opbouwbaden zijn vaak de metalen zwembaden, die in een terras worden ingebouwd of afgetimmerd met hout.

Styling ID Blog Zwemmen in de achtertuin 5 tips 4

Tip 4: kies het soort zwembad

Een prefab zwembad is een zwembad dat vooraf in de fabriek geproduceerd wordt. Deze baden, ook wel monoblok zwembaden genoemd, zijn er in vele verschillende vormen en maten. Deze voorgevormde baden zijn ideaal, wanneer je vooraf precies wilt weten hoe het zwembad eruit komt te zien. De aanleg van bouwkundige baden is specialistisch werk. Denk aan de betonnen en tegelbaden. Een voordeel van het aanleggen van een bouwkundig zwembad, zijn de vele mogelijkheden. Het creatieve ontwerp begint bij de maat en gewenste vorm.

Styling ID Blog Zwemmen in de achtertuin 5 tips 6

Tip 5: Waar koop je het zwembad

Voor de tijdelijke zwembaden kun je online diverse winkels vinden die deze baden in allerlei soorten en maten aanbieden. Je vooraf goed informeren naar de kwaliteit is wel aan te raden. Dan kun je er meerdere jaren plezier van hebben. Voor de permanente baden is een bezoek aan de expert heel belangrijk. Deze gespecialiseerde zwembadbouwer informeert, adviseert en begeleid de aanleg van het zwembad, zodat je jarenlang kan genieten van het zwembad in de tuin.

Styling ID Blog Zwemmen in de achtertuin 5 tips 7

Wil je nog meer informatie of ideeën opdoen voor een eigen zwembad in de tuin, kijk dan op de website van UW-zwembad.nl.

Daar staat zeker nog veel meer informatie, ook over het onderhoud dat een zwembad nodig heeft. Als je je vooraf goed informeert, kan je jarenlang plezier hebben van een ontspannen duik in jouw achtertuin.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This