Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre

Donderdag 17 mei was ik uitgenodigd voor een persbijeenkomst in het officieel geopende Dekker Trend Centre in Zevenhuizen.

Een inspiratiehuis voor keukenontwerpers, interieurarchitecten en hun klanten. Dat is de gedachte achter de opzet van deze prachtige showroom, waar 5 exclusieve keukenmerken samenkomen.

Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 2
Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 3

Vijf innovatieve merken

Op het terrein van Dekker Zevenhuizen is een oude loods, die voorheen gebruikt werd als vrachtwagen wasstraat, stijlvol verbouwd tot een ruime en overzichtelijke showroom. Door hun jarenlange samenwerking op diverse Europese vakbeurzen, kwamen: Dekker Zevenhuizen, Steel, Wave, Pitt cooking en Arpa op het idee, om hun producten gezamenlijk in een inspiratievolle omgeving te presenteren.

Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre

Noviteiten

De showroom bestaat uit twee gedeeltes. Aan de ene kant presenteren Steel, Wave en Pitt Cooking op aparte podiums hun laatste producten. En aan de andere kant komen alle merken bij elkaar, in luxe opstellingen. Dit zijn de met aandacht ontworpen stands gebruikt op Küchenmeile en was onder meer in het house4kitchen te zien. Ook de toekomstige beurs opstellingen zullen in de showroom worden geplaatst. Zo blijft de showroom up-to-dat en kunnen keukenontwerpers en interieurarchitecten ook na de beurs de noviteiten bekijken en hun klanten rondleiden voor inspiratie.

Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 6

Ontdek de keukentrends 2019

Onderdeel van de persbijeenkomst was een trend forecast verzorgd door Monique van der Reijden. Haar presentatie bestond uit de opkomende trends en de herkenning hiervan in de exclusieve keukendesigns in het Dekker Trend Centre. Haar inspirerende presentatie was in vier trends opgedeeld : Raw Rituals, Reflections, New Classic en Grid.

Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 7

Raw Rituals

‘Stilte en tijd’ dat is de nieuwe luxe! Hierbij draait alles om onze wellbeing. Geïnspireerd door Wabi-Sabi, Japanse minimalisme dat staat voor de schoonheid van het natuurlijke verouderingsproces. Een verweerd of verouderd product heeft juist waarde. Daarbij willen we zoveel mogelijk contact hebben met buiten. Inspiratie vanuit de natuur door grote panoramaramen, maar ook door natuurlijke materialen. We mogen natuursteen, hout en metalen met elkaar mixen.

Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre Raw Rituals 8

Reflections

Deze trend gaan we terug zien in 2019/2020. Hoe ziet het futuristische wonen er dan uit? Alles draait om reflecties en om optische illusies. De materialen zijn transparant en spiegelend. De kleur wit is de basis, daarbij komen de aqua- en mintkleuren bij. Bijpassende accenten zijn zwart/wit, hoogglans, RVS en grafische grids. Super high-tec deze trend.

Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre Raw Rituals 9

New Classic

Modern en klassiek zijn hier de sleutelwoorden. Denk aan houten schroten niet alleen aan de muur, maar doorlopend op het plafond. Bij deze trend past: Goud, bol lampjes, kamerschermen, mozaiek, Art Deco en Art Nouveau. De retrolook blijft dus populair!

Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre Raw Rituals 10

Grid

2D en 3D grafische effecten waar een bepaald ritme inzit! Denk aan zwart/witte strepen, blokken en de ruit is back! Overal toegepast op de muur, plafond en grond. En wanneer je dat “to much” vindt, kun je ook kiezen voor een stoel of bank bekleed in stof gedecoreerd met een ruit of streep. Grid bestaat uit de kleur monochroom wit met één accentkleur bijvoorbeeld electric blue.

Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 11

Borrel

Na deze fantastische en inspirerende presentatie was het tijd om in een ontspannen sfeer nader kennis te maken met de mensen achter de merken. Ook nam ik nog even de tijd om wat foto’s te maken.

Het Dekker Trend Centre in Zevenhuizen is (nog) niet open voor consumenten, maar kan door de keuken- en sanitairspecialist, architecten en projectontwikkelaars op afspraak worden bezocht!

Nieuwsbrief

Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 12
Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 13
Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 15
Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 1
Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 14
Styling ID Blog Trend forecast 2019 tijdens opening Dekker Trend Centre 16

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This