Eetbare tuintrend

Ik eet ze vaak in mijn Griekse Yoghurt ‘s morgens: blauwe bessen. Daar kan ik zo van genieten en ze zijn supergezond.

Naast je eigen kruiden, groente en fruit kweken, komt er nu nog een smakelijke en stijlvolle variant bij: blauwe bessen. Hiervoor hoef je geen kas in de tuin te plaatsen. De Berry Bux is een sierplant die sterk op een buxus lijkt, die je behalve in potten ook in de volle grond kan planten. Yummie!

Styling ID Tips en Trends Eetbare tuintrend terrasplant bessen

Snoephaag

De winterharde Berry Bux wordt zo’n 50 cm hoog en heeft compacte groeivorm. De plant behoudt het hele jaar zijn groene uiterlijk. In april verschijnt de bloesem en in juli komen de eerste bessen tevoorschijn. Als deze blauw kleuren, zijn ze rijp en kun je ze naar hartenlust plukken. Door de sierlijke vorm van de Berry Bux kun je ‘m behalve in potten ook in de volle grond planten bijvoorbeeld als smakelijke haag langs een looppad. Elke keer als je erlangs loopt, snoep je van de heerlijke bessen.

Styling ID Tips en Trends Eetbare tuintrend haag

Plantencollectie

Berry Bux behoort tot de plantencollectie van BrazelBerry. De sierplanten kenmerken zich door een compacte groeivorm in combinatie met een overvloedige vruchtenproductie. De collectie bevat naast de Berry Bux ook de blauwe bessen ‘Jelly Bean’, ‘Pink Breeze’ en ‘Peach Sorbet’ en de braam ‘Baby Cakes’. Alle BrazelBerry-planten zijn winterhard en worden gekweekt in Nederland.

Styling ID Tips en Trends Eetbare tuintrend dame

Verzorging

De Berry Bux is, net als alle andere BrazelBerry-planten, oersterk en vraagt weinig verzorging. Zet hem op een zonnig plekje of in de halfschaduw. Voorkom dat de kluit uitdroogt en voeg eens per twee weken een beetje plantenvoeding toe aan het gietwater. Staan de planten in een pot? Zorg dan wel dat overtollig water weg kan vloeien. Bijvoorbeeld door een gat in de bodem van de pot of door gebruik van hydrokorrels. Door de compacte vorm van de Berry Bux is snoeien bijna niet nodig. Eventueel uitstekende takjes knip je gewoon af.

Styling ID Tips en Trends Eetbare tuintrend bessen uit de tuin

De nieuwe Berry Bux is verkrijgbaar vanaf € 19,90 bij diverse tuincentra. Kijk voor meer informatie en tips op www.brazelberry.nl.

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This