Hoe richt je een kleine badkamer in?

In de meeste magazines vinden we vaak voorbeelden van prachtige en riant ingerichte badkamers. Maar de standaard huizen bieden helemaal niet de ruimte voor deze opstellingen.

Als interieurstylist word ik vaak benaderd met de vraag, hoe je in een kleine ruimte een trendy badkamer kan verwerken. Men kijkt vaak naar de standaard afmetingen, die meestal teveel ruimte innemen. Toch is het heel goed mogelijk om een kleine ruimte, in een praktische en mooie badkamer om te toveren.

Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 6

Het hart van de badkamer

De wastafel vormt het hart van de badkamer. Daar is het dagelijks spitsuur als het gaat om de persoonlijke verzorging. Juist op en rond de wastafel is voldoende ruimte nodig; ruimte om te bewegen, om je spullen weg te leggen en om allerlei verzorgingsproducten op te bergen. Door gebruik te maken van ondiepe kasten en daarbij passende wastafels creëer je eenvoudig meer bewegingsruimte. Gebruik de wand om ondiepe kasten te plaatsen die voldoende opbergruimte bieden voor jouw spullen.

Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 4

In de hoek

De hoeken van een ruimte worden vaak gezien als verloren ruimte. Toch kan je hiervan perfect gebruik maken. Zo kan je in de hoek een prachtig fontein kwijt met een onderkast.

Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 12
Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 11

Roomdivider

Bij een kleine ruimte moet je aan een slimme indeling denken. Zo kan je een smalle hoge kast gebruiken als roomdivider, om meer privacy te creëren voor het toilet. Of plaats een muurtje om aan de ene kant het toilet in te verwerken en aan de andere kant gebruik te kunnen maken van het bad of douche.

Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 15

Sphinx XS badkamerseries

Sphinx heeft speciaal voor de kleine badkamer twee XS badkamerseries op de markt gebracht met diverse, compact vormgegeven wastafels en meubels. Hierdoor hoef je geen concessies te doen in jouw badkamercomfort.

In dit Blog zie je voorbeelden van de Sphinx 345 xs en de Sphinx 320 xs serie. Het ruimtebesparende bad is de Sphinx B45.

Ik hoop dat dit blog je genoeg inspiratie heeft gegeven voor een prachtige badkamer. Mocht je behoefte hebben aan een “speed” interieuradvies, neem dan contact met me op. Ik kom graag brainstormen over de mogelijkheden van jouw badkamer.

Meer informatie over de Sphinx xs badkamerseries is te vinden op www.sphinx.nl.

Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 5
Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 14
Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 3
Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 13
Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx
Styling ID Tips en Trends- Hoe richt je een kleine badkamer in? Sphinx 2

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This