Unieke behangcollectie met bloemen van weleer van Photowall

Deze maand lanceert Photowall een heel bijzondere behangcollectie gebaseerd op de verzameling gedroogde bloemen en planten van Martin Bergström.

Zijn collectie telt meer dan 1000 exemplaren, waarvan de oudste bloem uit de vroege negentiende eeuw dateert. Door deze bloemen te gebruiken, ontstond er een unieke behangcollectie met bloemen van weleer.

Styling ID Tips & Trends Speciale behangcollectie met bloemen van weleer Martin-Bergstrom-Flora-Hysterica-Photowall 5

Martin Bergström

Bergström kende op zijn derde al het botanische magnum opus Den Nordiska Floran uit z’n hoofd en sindsdien is zijn fascinatie voor bloemen alleen maar gegroeid. Zijn buitengewone interesse voor bloemen vormde door de jaren heen een vruchtbare voedingsbodem voor zijn verzameling gedroogde bloemen, waarvan hij er steeds meer in zijn bezit kreeg. “Bloemen zijn in mijn werk altijd al een terugkerend thema geweest. Ik vind het mooi dat er uit mijn passie nu, in samenwerking met Photowall, een complete behangcollectie is geboren.

Styling ID Tips & Trends Speciale behangcollectie met bloemen van weleer Martin-Bergstrom-Flora-Hysterica-Photowall 6

Flora Hysterica

Voor het daadwerkelijke ontwerp van Flora Hysterica hebben Bergström en Photowall heel zorgvuldig de juiste bloemen uitgezocht en die met speciale microtechnologie gescand, om zo de eindeloze details van de bloemen optimaal in de uiteindelijke dessins te vatten. De scans zijn vervolgens vermengd met een gekleurde achtergrond, waarna er met speciale mengtechnieken en kleurlagen voor de juiste structuur en nuances is gezorgd. Eén dessin bevat tot wel twintig verschillende kleurlagen.

Styling ID Tips & Trends Speciale behangcollectie met bloemen van weleer Martin-Bergstrom-Flora-Hysterica-Photowall 3

Photowall

Photowall is momenteel de grootste van Scandinavië op het gebied van fotobehang, met een breed assortiment wanddecoratie op maat; fotobehang, designbehang en canvasschilderijen. Alle producten worden vervaardigd in de fabriek in Skarpnäck bij Stockholm en vervolgens over de hele wereld verzonden. Photowall heeft een passie voor design en kwaliteit en is altijd op zoek naar nieuwe en boeiende designsamenwerkingen.

Styling ID Tips & Trends Speciale behangcollectie met bloemen van weleer Martin-Bergstrom-Flora-Hysterica-Photowall
Styling ID Tips & Trends Speciale behangcollectie met bloemen van weleer Martin-Bergstrom-Flora-Hysterica-Photowall 8
Styling ID Tips & Trends Speciale behangcollectie met bloemen van weleer Martin-Bergstrom-Flora-Hysterica-Photowall 2
Styling ID Tips & Trends Speciale behangcollectie met bloemen van weleer Martin-Bergstrom-Flora-Hysterica-Photowall 7

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This