Design District: 10 bedrijven extra in beeld

8 juni 2018 bezochten Floor en ik Design District in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Een beurs vol trends, design, interieur, kortom we hadden er heel veel zin in.

Op de parkeerplaats begon ons feestje al, toen we bij toeval Indra Stas (Stas Home Déco) ontmoetten, die dit keer zelf een beurs bezocht in plaats van deel te nemen. Toen we bij binnenkomst direct een kruk uit haar Lyon Béton collectie zagen staan, was de pret compleet. Daar scheidden echter onze wegen, op zoek naar mooie merken en nieuwe trends. We hebben 10 bedrijven/merken, die wij nog niet eerder gespot hadden, uitgelicht.

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Exsta

Exsta®

“Mooi ontmoet Sterk” Met deze slogan op de muur en bij het zien van het interieur was onze nieuwsgierigheid gewekt. Aanvankelijk dachten we een nieuw Scandinavisch merk te spotten. Niets is minder waar, Exsta® is 100% NL. Ze zijn gespecialiseerd totaalinrichter in de zorg, met een collectie sterk meubilair uit eigen fabriek. Een interieur dat duurzaam en praktisch in gebruik is, en tegen een stootje kan. Het interieur van Exsta® is nu ook verkrijgbaar voor de particulier.

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Exsta

Tuttobene

In mijn voorbereiding was ik de naam van dit agentschap al tegengekomen. Tuttobene Sales Agency verkoopt de unieke collecties van zelf producerende ontwerpers en merken. De collectie bevat verlichting, meubels, accessoires en textiel. Een mooie greep uit de brede en stijlvolle collectie werd op Design District gepresenteerd. Wil je de collectie zelf ervaren? Tuttobene werkt met diverse toonaangevende designwinkels in het hele land. Daarnaast staat er een mooi overzicht van alle producten op de website.

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Tuttobene
Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Tuttobene 2

Fields

Van het strakke design wandelden we plotseling in een soort droomwereld. Lange, kleurrijke, vilten gordijnen trokken onze aandacht. Met name die van Floor die het te gek vond om deze kunstige objecten te fotograferen. Hierdoor raakte ik in gesprek met Marjan Veltkamp van Fields. Deze vrolijke “gordijnen” zijn ontworpen om de akoestiek in grote ruimtes te verbeteren. Het kan los in de ruimte gehangen worden, of tegen de wand. Om het verhaal compleet te maken, mochten wij in het midden van de kunst gaan staan. Ondanks dat je er dwars doorheen kijkt, werd het kabaal van de beurs veel minder.

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld fields

Enzo’s Agenturen NL

Bij Enzo’s Agenturen werden we verrast door de exclusieve mix van Engels en Italiaans design. Een combi van high-end design meubels en verlichting. Het Engelse Ercol ontwerpt al sinds 1920 functionele meubels, die naast comfortabel ook esthetisch erg mooi zijn. De Italiaanse verlichting van Prandina is sober, exclusief, functioneel en duurzaam ontworpen. Een top presentatie van deze twee mooie merken.

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Prandina
Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Ercol

Axis71

Aangetrokken door een enorme grote, oranje beer (genaamd Charlie) belandden we op de stand van Axis71. Een sober ingerichte stand, waar de aandacht getrokken werd door de verlichting. Sinds 1971 ontwerpt dit Belgische bedrijf, design armaturen die ze toepasselijk bestempelen met ‘Art of Lighting’. Van kleine, functionele verlichting tot prachtige eyecatcers, die ook op de dag shinen. Het merk is ook in Nederland verkrijgbaar.

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld charlie
Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld axis71

Decolegno

Eerlijk gezegd liep ik de beursstand van Decolegno op in de veronderstelling dat ze meubels verkochten. Zij hadden immers het perfecte Instagram hoekje gecreëerd. En zo ontstond er wederom een spontaan gesprek, waarin me uitgelegd werd, dat niet de meubels maar het plaatmateriaal erachter de hoofdrol in deze stand hadden. DecoLegno biedt een uitgebreide collectie decoratief plaatmateriaal van het innoverende Italiaanse merk Cleaf. In een mini presentatie werd het effect van de geluiddempende gaatjes die in de platen gestanst zijn uitgelegd. Deze platen kunnen zowel tegen de wand, als in bijvoorbeeld bloembakken verwerkt worden. Zeer effectief en decoratief in een grote huiskamer.

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld decolegno wand
Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld decolegno

MOODS

De prijswinnende stand van Moods gaf bij ons ook het WOW-effect. De voorkant van de stand trok direct de aandacht, door de schermen met futuristische look. Eenmaal op de stand werd ons uitgelegd waar Moods voor staat. Dit spiksplinternieuwe concept biedt, naast prachtige design tegels voor de badkamer, een totaalsfeer. Deze sfeer wordt in kleine mini moodsboxen gepresenteerd aan de klant. Bijzonder gaaf concept, dat we zeker gaan volgen!

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld moods prijs
Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld moods
Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld moodsbox

WOUD

Dat het Deense design merk WOUD op Design District stond wist ik van te voren. Ik had tot mijn grote plezier een persbericht ontvangen, dat WOUD vanaf nu in Nederland te koop is. We waren al eerder onder de indruk van dit design, toen we het op de beurs in Parijs zagen. De herkenbare Scandinavische look en feel, prachtige kleuren en vormen, die stijlvol met elkaar te combineren zijn. Welkom WOUD!

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Woud
Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Woud 2

Design Tales

Op de valreep spotten we de prachtige design meubels van Design Tales agencies. Dit agentschap heeft hoogwaardige internationale designmerken in zijn portefeuille. Meubels, textiel, accessoires en verlichting voor interieur en exterieur maken deel uit van de collectie. Voor particulieren en zakelijke markt.

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Design Tales
Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Design Tales 2

When furniture meets

Als laatste kregen we een kleine blik in de toekomst van het interieur. SupertoysSupertoys presenteerde op deze Designdistrict twee futuristische meubelstukken, die heel eigenwijs over de standvloer bewogen. Een knipoog naar de toekomst waarvan de ontwerpster gelooft, dat je een speciale band zult krijgen met bijvoorbeeld jouw poef.

Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld supertoys 2
Blog Styling ID Design District 10 bedrijven extra in beeld Woud 2

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This