Wat zijn de tuintrends van 2018 bij Intratuin?

Ik heb mijn tuin al aardig op orde. Dat wil zeggen hij is schoon en veel te kaal. Ik heb geen grote tuin en de gehele tuin is bestraat.

Ik werk voornamelijk met planten in potten. Het liefst verschillende bij elkaar. Zo’n lekker ratjetoe aan groen vind ik heerlijk. De meeste planten zijn aan vervanging toe. Dus op naar de Intratuin en genieten van de heerlijke voorjaarssfeer. Op de meubelafdeling werd ik overspoeld door nieuwe ideeën. Vandaar dat ik me afvroeg: Wat zijn de tuintrends van 2018? Intratuin heeft de trends onder verdeeld in vijf sferen.

Styling ID TIS EN TRENDS Wat zijn de tuintrends van 2018? Intratuin groene oase

Oase in de stad

Deze trend betekent heel veel groen in de tuin, zoveel dat je vergeet dat je in de stad woont. Met deze groene oase creëer je een natuurlijke bron van rust. Hierbij passen tuinmeubelen die dezelfde rust uitstralen. Strakke tuinmeubelen op pootjes passen het beste bij deze trend om rust aan te brengen en het luchtig te houden. Denk aan lage loungesets van natuurlijke materialen in rustige kleuren. Bij al het groen, past hout en grijstinten heel goed. Laat deze accenten terugkomen in kussens en andere accessoires.

Styling ID TIPS EN TRENDS Wat zijn de tuintrends van 2018? Intratuin andalusië

Zonovergoten Andalusië

Alleen bij de trend naam, raak je al in een mediterraanse sfeer. Heerlijk! Met Stoere cactussen in terracotta potten, bamboe tuinmeubelen en haal je deze fantastische sfeer in jouw tuin. Natuurlijke materialen zoals kurk, riet, zeegras en aardewerk passen perfect binnen deze trend. Stijl dit af met warme kleuren als: koraalrood en petrol.

Styling ID TIPS EN TRENDS Wat zijn de tuintrends van 2018? Intratuin pastel

Prachtige pastellen

Wanneer je niet zo goed weet hoe je kleur kan toepassen, zijn pasteltinten super fijn om te gebruiken. Deze zachte, vergrijsde kleuren zijn heel mooi te gebruiken in de tuin. Hiermee creëer je toch jouw persoonlijke sfeer. De tuinmeubelen die bij deze trend passen hebben een strak design, voorzien van heerlijke kussens waar je de hele middag in kunt loungen.

Styling ID TIPS EN TRENDS Wat zijn de tuintrends van 2018? Intratuin stoer

Stoere wildernis

Deze trend is stoer en landelijk. Mooie ruwhouten tafels maar met moderne stoelen passen perfect bij deze trend. De tuinmeubelen hebben allemaal een neutrale of natuurlijk kleur en de buitenpotten en accessoires sluiten hier bij aan. Ga voor grote rieten manden, een rieten wandkleed of een grote rieten schaal op tafel. Deze natuurlijke materialen in combinatie met de kleur zwart geven de trend ‘Stoere wildernis’ zijn stoere uiterlijk.

Styling ID TIPS EN TRENDS Wat zijn de tuintrends van 2018? Intratuin landelijk en romantisch

Gezellige zomerfair

Bij de trend ‘Gezellige zomerfair’ staat het samen genieten van een heerlijke zomerdag centraal. In je tuin mag daarom een gezellige hoek met een vuurtafel zeker niet ontbreken. Kies voor tuinmeubelen gemaakt van riet of wicker. Kleuren voor deze trend zijn zacht: lichtgrijs, taupe of met een natuurlijke kleur zoals hout of bamboe. De accentkleur voor deze trend is blauw, denk aan windlichten, buitenpotten en het servies.

Weet jij al welke trend er bij jou past? Ik twijfel tussen “Oase in de stad” en “Stoere Wildernis”. Wil je meer weten over deze stijlen, meubelen, accessoires en planten? Neem dan hier een kijkje op de website van Intratuin. Er staan fantastische moodboards, met linkjes naar het desbetreffende artikel. Super handig als je wilt shoppen. Ik ga nog even bedenken welke sfeer ik ga toepassen!

Beeldmateriaal en Content: Intratuin

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This