Orchideeën zijn hip en maken happy

Afgelopen woensdag mocht ik namens Wonenonline op pad, dit keer ging de reis naar Amsterdam voor een superleuke stylingsessie met orchideeën.

Floor begon spontaan te lachen en moedigde me nog fantastisch aan met de opmerking: “Zo mam ga je het weer proberen met die “groene” vingers van jou?” Okey bloemschikken is echt niet mijn ding, maar dat betekent niet dat ik niet van bloemen en planten houd. Sterker nog, ik vind dat in ieder stylingplan een groenplan moet worden aangeboden, of op z’n minst ingetekend in het meubelplan.

Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 11

Wicked grounds

En terwijl het weer buiten helemaal los ging, bevond ik mij in de studio van Wicked Grounds. Te midden van een leuk gezelschap en prachtig kleurende orchideeën. Al voor ik het wist had ik mijn eerste cappuccino in handen, dus mijn dag kon niet meer stuk. In een speciale ruimte kregen wij, aan de hand van een video presentatie, uitleg over de orchidee. Er zijn heel veel verschillende soorten, meer dan 25.000! De bekendste werden in de video gepresenteerd en al snel ging de theorie over in praktijk. Het stylen met orchideeën.

Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 12

Welke orchidee past in jouw interieur?

Interieurstyliste en ambassadrice van de orchidee voor dit jaar: Lindy de Graaf informeerde ons over de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van styling in het interieur. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en wensen. Hoe je de orchidee op een originele wijze kan stylen in een vaas, pot of alleen mos, demonstreerde Groenstyliste en auteur Judith Baehner. In een mum van tijd wist zij de orchidee op een andere (dan gebruikelijk) manier te presenteren. Uiteraard zijn er nog veel meer manieren en om ons een indruk te geven, kregen we een kleine tour langs drie verschillende woonstijlen waarin diverse soorten orchideeën verwerkt waren.

Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 14

Industriële woonstijl

Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 16

Moderne woonstijl

Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 15

Romantische woonstijl

Doe de online test!

Met de online test op www.orchidsinfo.eu vind je de orchidee, die het best past bij jouw woonstijl. In vier stappen krijg je de perfecte match. De test is er voor drie ruimtes in huis: de badkamer, slaapkamer en woonkamer. De vragen zijn prettig te lezen en met humor geformuleerd. Hierbij krijg je ook styling en verzorgingstips. Super makkelijk, ik heb hem al getest.

Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 1

Show who you are!

De promotiecampagne ‘Show who you are’ is een initiatief van Stichting Bloemenbureau Holland en wordt medegefinancierd door de Europese Unie. Het doel van de campagne is om consumenten in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland op de hoogte te stellen van de veelzijdigheid van de orchidee, om ze zodoende te inspireren en om bekendheid en verkoop te stimuleren.

Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 13

Na de lunch ben ik nog even op mijn gemak langs de gestylde orchideeën gelopen en heb ik nog wat mooie foto’s kunnen maken. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan inspireren en dat je wellicht ook met orchideeën gaat stylen. Ik ga die van mij tijdelijk in de garage zetten, want ik heb begrepen dat ik hem even moet laten vechten. Wel 1 keer per week een borrelglaasje water geven! O ja, wist je dat een orchidee de perfecte plant voor in je badkamer is? Kijk op de website: Orchids info: The art of life!

Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 5
Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 8
Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 7
Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 6
Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 2
Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 17
Styling ID Blog Orchideeen zijn hip en maken happy 4

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This