Magische hortensia’s kleuren het seizoen

De Hortensia is één van mijn favoriete bloeiende planten. Er zijn zoveel soorten, kleuren en vormen hortensia’s dat je er heel goed mee kan stylen.

Ik heb ze al weer in de tuin staan. Net nieuw gekocht. Dit keer koos ik voor de roze kleur. De hortensia’s die ik nog overgehouden heb van het vorige jaar, heb ik radicaal teruggesnoeid. Met als resultaat dat er nu al weer mooi nieuw groen aan zit. Fantastisch, hoe sterk deze bloeiende planten zijn. En ze brengen direct sfeer binnen en buiten.

Styling ID Tips & Trends Magische hortensia's kleuren het seizoen 1

Magical-Hortensia’s

Echt blij werd ik dan ook van mijn laatste ontdekking: de Magical-Hortensia’s! Hortensiaspecialist Magical presenteert diverse variëteiten die prima in potten kunnen groeien. Ze blijven mooi compact en bloeien uitbundig tot diep in het najaar. Doordat de bloemen tijdens de bloeiperiode drie keer van kleur veranderen, zorgen ze steeds voor een verrassing. Magical-hortensia’s kunnen zowel in de volle zon als op een plekje in de (half)schaduw staan.

Styling ID Tips & Trends Magische hortensia's kleuren het seizoen 5

Kleurenspel

De grootste charme van de Magical-hortensia is de wisseling van bloemkleur, een eigenschap waarop je niet uitgekeken raakt. Dat de bloemen op stevige stelen staan en extra lang bloeien is de kers op de taart. Er zijn hortensia’s die starten met witte, roze, blauwe, groene en rode bloemen. De eindkleur verschilt per soort en is bijvoorbeeld dieprood of diepgroen. Elke hortensia van Magical is voorzien van een etiket met daarop het kleurenspel. Daarbij geldt: hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. Heb je een klein balkon of terras? Dan is de compact groeiende Magical Revolution een ideale hortensia. Voor balkons in de volle zon is Magical Amethyst zeer geschikt; de sterke bloemen zijn nog beter bestand tegen de zonkracht.

Styling ID Tips & Trends Magische hortensia's kleuren het seizoen 4

Tuinieren zonder “groene vingers”

Voor Magical-hortensia’s op balkon of terras heb je helemaal geen groene vingers nodig. Belangrijk is om de plant in een ruime pot te zetten. Leg onderin de pot een laag hydrokorrels of zorg voor een gat in de bodem. Zo kan het overtollig (giet)water wegvloeien. Voeg daarna speciale hortensiagrond toe, plant de hortensia erin en druk de kluit goed aan. Door direct water te geven, kunnen de wortels zich goed ontwikkelen.

Styling ID Tips & Trends Magische hortensia's kleuren het seizoen 3

Verzorging

Hortensia’s verzorgen is vooral een kwestie van regelmatig watergeven. Als de kluit licht vochtig aanvoelt, heeft de plant voldoende vocht. Om Magical-hortensia’s sterk en gezond te houden, geef je tijdens de bloeiperiode twee of drie keer plantenvoeding. De hortensia’s zijn goed bestand tegen winterkou en kunnen daarom het hele jaar door buiten blijven staan. Bij (zeer) strenge winters de plant eventueel afdekken met vliesdoek.

Mooi moederdag cadeau

Dankzij alle bovenstaande pluspunten is de Magical-Hortensia bij uitstek een fantastische plant om cadeau te geven. Als Housewarming- of Moederdagcadeau. Hoop dat mijn kids dit lezen…

Wil je meer informatie? Kijk dan even op deze website!

Beeldmateriaal: Magical Four Seasons

Styling ID Tips & Trends Magische hortensia's kleuren het seizoen 6

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This