Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van!

In de Oktober woonmaand van 2017 hadden wij samen met Wonenonline en fonQ een winactie, waarbij ik drie stylingadviezen verlootte. Onder de winnaars bevond zich Roos, ik bezocht haar in januari. Een bezoek die ik niet snel zal vergeten.

Het verhaal van Roos is mooi en ontroerend. Eentje die verteld moet worden. Vandaar dat ik naast een stylingadvies, haar ook de mogelijkheid heb gegeven haar verhaal te beschrijven. In dit gastblog vertelt ze over haar ongeneeslijke ziekte en passie voor interieur. Laat je inspireren door haar visie en doorzettingskracht. Maar vooral door haar creativiteit en style.

Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van bloem

Moeder van vier

Hallo, ik ben Roos en een trotse alleenstaande mama. Al vanaf jongs af aan ben ik heel creatief en dol op mijn het stylen van mijn huis. Ik heb altijd alles alleen gedaan, boren, verven, behangen…..Ik vond het geweldig!!! En omdat ik niet veel te besteden had, maakte ik er echt een sport van om toch de spulletjes die ik zo graag wilde, goedkoop/gratis te kunnen bemachtigen of zelf te maken.

Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van dressoir:tv kast

24/7 op bed in de huiskamer

En toen werd ik ziek! Inmiddels bijna 9 jaar geleden. Ik kreeg CRPS Type 1, een agressieve en helaas ongeneeslijk zenuwpijn ziekte. Ik ben volledig bedlegerig geworden en lig al die jaren 24/7 op een bed in de woonkamer. En dan kun je ineens niets meer! In mijn hoofd wilde ik zo veel, en kon alles. Maar in werkelijkheid was ik volledig afhankelijk van anderen. En dat viel niet mee!

Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van bed

Boxspring die matcht

Het ergste vond ik nog het bed in de woonkamer, afschuwelijk lelijk als je je huisje zo mooi hebt ingericht! Het heeft me echt jaren gekost eer ik het probleem van stylen met een bed in de woonkamer wist op te lossen. Mijn idee was, als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan gewoon een eyecatcher van! Als eerste heb ik er voor gezorgd dat mijn 3 zits bank naadloos matchte met mijn boxspring. Beide antraciet en vrijwel even hoog, zo leek het net of het een bankstel was en ik gewoon op een bank lag.

Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van Indiaas paneel

Koninklijk

Om de aandacht van mijn bed af te halen, heb ik een pronkstuk op Marktplaats weten te scoren. Een antiek Indiaas paneel! Echt prachtig!!! Ik heb die boven mijn hoofdeinde laten plaatsen, als achterbord. Iedereen die mijn kamer binnen kwam, keek direct vol bewondering naar dat enorme paneel aan de muur. En ik voelde me net een koningin op haar bed.

Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van accessoires

Loungebank

Inmiddels gaat het nu na een medische behandeling iets beter met mij. En na heel lang nadenken, heb ik de enorme stap genomen, om mijn bed te verruilen voor een grote loungebank! In plaats van op het bed, lig ik nu sinds een paar dagen, heel trots op het loungegedeelte van de bank! De muur achter de bank heeft ook een metamorfose ondergaan en heeft een gouden look gekregen. Accessoires in de kleur goud, geel en oker heb ik hier en daar subtiel toegevoegd. Het paneel hangt nu bij de eettafel, die voorzien is van twee nieuwe eetkamerstoelen.

Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van nu

Vlinderstoel

Van de Fonq cadeaubon heb ik een prachtige vlinderstoel van buffelleer gekocht. De saaie hoek die oorspronkelijk aan mijn voeteneinde was, is nu een echte eyecatcher geworden. Samen met mijn toffe schilderij: het meisje met de parel, is het een hoek waar ik graag naar kijk.

Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van Vlinderstoel fonQ
Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van schilderij 2

Roses in the Room

Hoe knap is het, dat je van iets heel negatiefs, iets heel moois kan creëren? Ik weet dat Roos snel vermoeid is, maar dat ze ultiem kan genieten van kleine momenten. Haar wereld beperkt zich binnenshuis. Buiten komt ze zelden. Daardoor is haar leefwereld en vriendenkring niet heel groot. Wat ze best wel eens jammer vindt, des te meer geniet ze van haar kinderen. Om haar wereld naar buiten iets te vergroten, heb ik haar zover gekregen, dat ze de mooie plaatjes van haar interieur gaat delen op Instagram. Op de door haar zelf bedachte naam: @RosesintheRoom kun je haar volgen.

Bedankt Roos dat je zo open en eerlijk jouw verhaal wilde delen met ons. Ik kom binnenkort bij je langs, want ik wil wel even samen een bakkie doen op je nieuwe loungebank.

Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van. tafel
Styling ID Gastblog Als iets niet mooi is in je interieur, maak er dan een eyecatcher van. tafel na

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This