5 praktische tips voor nog meer tuinplezier

Met het mooie weer gaan de tuindeuren open en genieten we massaal van het buitenleven. Heb jij jouw tuin al op orde, of kan je nog wat tuininspiratie gebruiken.

Ik ben volop aan het genieten van het mooie weer. Mijn tuin is inmiddels klaar en helemaal naar wens. Voor degene die nog wat tips kunnen gebruiken, ik heb er een paar voor je verzameld.

Styling ID blog 5 praktische tips voor nog meer tuinplezier verrijdbare tuintjes

Verrijdbare tuintjes

Of jouw tuin nou groot of klein is, een grote pot of bak met planten is al snel een “sta in de weg”. Een simpele, maar praktische, oplossing is het om de pot op een plateau met wieltjes te zetten. Ideaal om de planten eventjes opzij te zetten wanneer je extra ruimte nodig hebt of wanneer je jouw planten graag op een andere plek wil laten stralen.

Styling ID blog 5 praktische tips voor nog meer tuinplezier fleurige muren

Fleurige muren

Ik kijk in de tuin tegen de schuur van de buren aan. Om deze enorme houten “muur” te decoreren heb ik allemaal verschillende soorten vogelhuisjes opgehangen. Een andere fijne en praktische oplossing is verticaal tuinieren. Ideaal voor iedereen met een balkon of terras. NatureUp! Van Gardena is geschikt om zowel een bloemenwand, als een moestuin tegen een muur te creëren.

Styling ID blog 5 praktische tips voor nog meer tuinplezier magical hortensia

Speel met kleur

Een tuin wordt nog mooier wanneer er veel kleur in verwerkt is. Dit kan natuurlijk met bloeiende planten, maar ook met leuke lampjes, kussens en andere accessoires. Nog leuker wordt het met de Magical-hortensia die wisselt van bloemkleur, een eigenschap waarop je niet uitgekeken raakt. Dat de bloemen op stevige stelen staan en extra lang bloeien is de kers op de taart. Er zijn hortensia’s die starten met witte, roze, blauwe, groene en rode bloemen. De eindkleur verschilt per soort en is bijvoorbeeld dieprood of diepgroen.

Styling ID blog 5 praktische tips voor nog meer tuinplezier gardena smart system

Slim tuingereedschap

Een tuin vraagt voortdurend om onderhoud. Met de komst van de Gardena smart system, wordt je dat een stuk gemakkelijker gemaakt. Laat de robotmaaier jouw gazonnetje maaien (tot 500m2). Kies voor de nieuwste besproeiingscomputer. Dat zorgt voor een optimaal gecontroleerde waterverdeling. Ideaal voor tuinen met plantenborders met een gevarieerde waterbehoefte. Zo heb je meer tijd om te relaxen.

Styling ID blog 5 praktische tips voor nog meer tuinplezier berry bux

Snoephaag

Kies voor een ‘lekker’ alternatief van de buxushaag. De winterharde Berry Bux wordt zo’n 50 cm hoog en behoudt het hele jaar zijn groene uiterlijk. Echter in april verschijnt de bloesem en in juli komen de eerste eetbare blauwe bessen tevoorschijn. Door de sierlijke vorm van de Berry Bux kun je ‘m behalve in potten ook in de volle grond planten, bijvoorbeeld als smakelijke haag langs een looppad. Elke keer als je erlangs loopt, snoep je van de heerlijke bessen.

Bron en beeldmateriaal:
Sunsation Sunflower
Gardena
BrazelBerry
Magical Four Seasons
Alpha Communications

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This