Geniet dit najaar van deze chique snijorchidee

Eind vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met de Cymbidium, de elegante snijorchidee. Tijdens een speciale workshop kreeg ik de vele styling opties met deze orchidee gepresenteerd.

De Cymbidium is vanaf deze maand weer verkrijgbaar bij de lokale bloemist. Je kunt dus weer volop genieten van deze chique snijorchidee in de meest bijzondere kleuren.

Styling ID Tips en Trends Geniet dit najaar van deze chique snijorchidee 4.jpg

Opvallend

De Cymbidium kenmerkt zich door een lange, bladloze steel met opvallende bloemen die uitnodigen om van dichtbij te bewonderen. De naam van de snijorchidee verwijst naar de holle, boogvormige en gewelfde lip in de vorm van een bootje (‘kymbos’ in het Grieks). Er zijn twee soorten Cymbidium: kleinbloemige (30-70 cm lang) en grootbloemige (70-80 cm lang). Afhankelijk van de steellengte kan het aantal bloemen oplopen tot meer dan 25 bloemen per steel.

Styling ID Tips en Trends Geniet dit najaar van deze chique snijorchidee 3.jpg

Styling

Je kunt Cymbidium op verschillende wijze stylen. Allereerst kun je ze met de gehele steel in een vaas zetten. Zowel solo als gecombineerd met andere snijbloemen of groen. Je kunt de bloemsteel echter ook inkorten of de bloemen er voorzichtig van af plukken. Dat maakt de Cymbidium geschikt voor toepassing voor (tafel)decoraties op maat of als drijfbloem in een kom met water.

Styling ID Tips en Trends Geniet dit najaar van deze chique snijorchidee 2

Houdbaar

Cymbidiums zijn sterke bloemen die lang houdbaar zijn in huis. Belangrijk is een schone vaas met helder water. Snij de steel schuin af en… genieten maar! Als je elke vijf dagen het water ververst en de steel opnieuw een klein stukje afsnijdt dan duurt de bloei tot wel drie weken.

Styling ID Tips en Trends Geniet dit najaar van deze chique snijorchidee

Cymbidiums zijn per steel verkrijgbaar bij bloemisten. Kijk voor meer inspiratie en praktische tips op www.orchids-info.com of volg op Instagram via @orchids_info.

Beeldmateriaal: www.orchids-info.com

Styling ID Tips en Trends Geniet dit najaar van deze chique snijorchidee 5.jpg

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This