Sfeerverlichting in de badkamer geeft je een ontspannen gevoel

Ben jij op zoek naar dezelfde luxe en ontspannen sfeer in de badkamer, zoals je deze ervaart op vakantie in een hotel?

Als ik op vakantie ga is een kijkje in de badkamer het eerste wat ik doe. Als deze er goed uitziet, kan de kamer meestal ook niet meer tegenvallen. Thuis heb ik een prachtige badkamer, vrij groot met een fijne inloopdouche. Toch ervaar ik de luxe thuis anders, dan in een hotel. Totdat ik tijdens het douchen gebruik maakte van gedimd licht. Ook voor de badkamer geldt, dat een goed lichtplan belangrijk is.

Styling ID Blog Sfeerverlichting in de badkamer geeft je een ontspannen gevoel alape 2

Basisverlichting

Met basisverlichting bedoelen we de lamp, die we in het donker snel aandoen, om je weg in de badkamer te vinden. Meestal is dit één felle lamp aan het plafond. Makkelijk te bedienen, noodzakelijk, maar daar blijft het dan ook bij. Wanneer het plafond wordt voorzien van meerdere kleine (inbouw) spots, die gedimd kunnen worden, ontstaat er direct een andere sfeer.

Styling ID Blog Sfeerverlichting in de badkamer geeft je een ontspannen gevoel alape7

Functionele verlichting

Deze bron van verlichting is super belangrijk, wanneer je je scheert, tanden poetst, haren kamt of make-up wilt aanbrengen. Zelfs op de dag gebruik ik deze vorm van verlichting vaak. Maar ontspannend is deze lichtbron allerminst. Daarom werd ik enorm blij met de ontdekking, dat Alape samen met sieger design, dimbare design spiegels heeft ontwikkeld.

Styling ID Blog Sfeerverlichting in de badkamer geeft je een ontspannen gevoel alape 3

Verlichtingselementen

Dan rijst de vraag: welke verlichtingselementen moet een gebruiksvriendelijke badkamer nog meer bevatten? Naast het basislicht, dat de belangrijkste lichtbron is en functionele verlichting voor bepaalde handelingen, kun je met accentlicht de gewenste stemming in de badkamer creëren. Denk aan sfeervolle hanglampjes of wandlampen.

Styling ID Blog Sfeerverlichting in de badkamer geeft je een ontspannen gevoel alape

Designspiegels

Om een antwoord te geven op de specifieke lichteisen van de moderne badkamer heeft Alape de handen ineengeslagen met sieger design en een spiegelcollectie met geïntegreerde verlichting ontwikkeld, waarvan het licht aangepast kan worden aan de behoeften en het gebruiksdoel van dat moment. Bij de ontwikkeling van de designspiegels heeft Alape zich gebaseerd op de kijkgewoonten van mensen. Het indirecte licht sluit het beste aan bij ons natuurlijke kijkgedrag en creëert een prettige omgeving. Het licht wordt via de zijkant naar voren op het gezicht gereflecteerd en zorgt zo voor een gelijkmatige belichting zonder schaduw.

Styling ID Blog Sfeerverlichting in de badkamer geeft je een ontspannen gevoel alape 6
Styling ID Blog Sfeerverlichting in de badkamer geeft je een ontspannen gevoel alape 5

Hopelijk heb ik je een idee gegeven, hoe je de juiste sfeer kan combineren in de badkamer. Als je nog meer informatie en inspiratie wilt hebben, kijk dan even op deze website: www.alape.com.

Styling ID Blog Sfeerverlichting in de badkamer geeft je een ontspannen gevoel alape 8

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This