De ideale terrasplant is de Kalanchoë ‘Garden’

De Kalanchoë was vroeger al één van mijn favoriete plant. Meestal had ik ze in mini uitvoering op mijn slaapkamer staan.

Deze vrolijk bloeiende vetplantjes waren ideaal, om als kind te leren omgaan en het verzorgen van een plant. De Kalanchoë wordt ook wel woestijnroos genoemd. Een naam die past bij deze bloeiende vetplant, die moeiteloos omgaat met droge en warme periodes.

Styling ID Tips en Trends De ideale terrasplant is de Kalanchoë Garden 4

Kleurrijk

Woestijnroosjes zijn graag geziene gasten in huis. Vanaf half mei tot eind september zijn er nu ook soorten speciaal voor tuin, balkon en terras; de zogenoemde Kalanchoë ‘Garden’. De sterke vetplantjes hebben stevig, donkergroen, glanzend blad waartegen de bloempjes prachtig afsteken. Ze zijn in veel verschillende tinten verkrijgbaar. De hoofdkleuren zijn rood, roze, geel, wit en paars. De kleinste Kalanchoë ‘Garden’ is 10 cm hoog, de grootste 25 cm.

Styling ID Tips en Trends De ideale terrasplant is de Kalanchoë Garden

Veelzijdig

Woestijnroosjes zijn veelzijdig en passen binnen diverse stijlen. Of je nu houdt van een Ibiza-uitstraling of een retrolook. Ook een zomerse tafel vol hapjes en drankjes krijgt een feestelijke uitstraling met een paar Kalanchoës. Pluk gerust wat bloemetjes van en strooi ze nonchalant over tafel voor een extra zomers effect.

Styling ID Tips en Trends De ideale terrasplant is de Kalanchoë Garden 5.jpg

Gemakkelijk

De meeste woestijnroosjes groeien van oorsprong in droge savanneachtige gebieden met grote temperatuurverschillen van wel 35°C tussen dag en nacht. Geen wonder dat het een enorm sterke vetplant is die goed tegen felle zon kan en die je zonder omkijken ons Nederlandse klimaat dag en nacht op de buitentafel kunt laten staan. In de dikke blaadjes slaat de plant vocht op en dat betekent dat woestijnroosjes goed bestand zijn tegen droogte. Je hoeft dus veel minder vaak water te geven. Eens per week is doorgaans voldoende. Tijdens extreme droogte en hitte misschien een keertje extra.

Styling ID Tips en Trends De ideale terrasplant is de Kalanchoë Garden 2

Bonus

Zijn de Kalanchoës uitgebloeid? Geef ze een nieuwe bestemming als groene vetplant, bijvoorbeeld in de slaapkamer. In tegenstelling tot bij de meeste kamerplanten produceert het blad van de woestijnroos juist in de nachtelijke uren veel zuurstof (via het proces van fotosynthese). Een ideale slaapkamerplant want wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat extra zuurstof een diepere slaap bevordert en een beter uitgerust gevoel oplevert.

Styling ID Tips en Trends De ideale terrasplant is de Kalanchoë Garden 3

Kalanchoë ‘Garden’ is verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, supermarkt en online vanaf € 1,99. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.kalanchoe.nl.

Bron en beeldmateriaal: Kalanchoe.nl

Styling ID Tips en Trends De ideale terrasplant is de Kalanchoë Garden 7

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This