Kleurrijk eerbetoon

Amazona introduceert: The Amazona Architect Collection. Geïnspireerd door het kleurgebruik van vooraanstaande architecten. Het eerste kleurenpalet wordt “opgedragen” aan de vindingrijke Nederlandse architect Jan Duiker. Hij was vertegenwoordiger van de Nieuwe Zakelijkheid of het Nieuwe Bouwen, van de jaren 20 tot 40 van de vorige eeuw. Hij was de ontwerper van het oorspronkelijk Sanatorium Zonnestraal in Hilversum. Het ontwerp van dit complex is de inspiratie voor de eerste Amazona Architect Collection® kleurenpalet.

Styling ID Tips&Trends kleurrijk eerbetoon sanatorium Zonnestraal

Heal the world

De basis van het ontwerp van het voormalige Sanatorium Zonnestraal in Hilversum is de voorloper van de Healing Environment Filosofie. Deze filosofie gaat ervan uit dat kleuren en materialen van invloed zijn op het welzijn van de gebruikers van een ruimte. Duiker paste dit principe toe in evenwichtig materiaalgebruik, functionaliteit, het kleurgebruik en de verbinding tussen binnen en buiten.

Styling ID Tips&Trends kleurrijk eerbetoon sanatorium Zonnestraal hoofdgebouw

The Amazona Architect Collection®

Healing environment vormt ook het uitgangspunt voor het verfmerk Amazona. Het hoofdkantoor van het merk is gehuisvest in Zonnestraal. Dit was de aanleiding voor de ontwikkeling van de eerste verflijn in The Amazona Architect Collection®. Een eerbetoon aan de architect van deze bijzondere locatie.

Duiker Collectie

De unieke Duiker collectie bestaat uit acht verschillende kleuren, hoogwaardige, 100% ecologische krijtverf. Waaronder de specifieke kleur blauw die de architect gebruikte in zijn ontwerp, ook wel Duiker Blauw genoemd. Alle kleuren zijn in 0,75 liter en 4 liter verkrijgbaar via Amazona dealers en via de webshop van Amazona.

Styling ID Tips en Trends kleurrijk eerbetoon sanatorium Zonnestraal Duiker blauw

Amazona verf

De minerale basis in combinatie met de natuurlijke pigmenten vormen het ‘geheim’ van Amazona krijtverf en maakt het hiermee de enige 100% biologische afbreekbare krijtverf in Nederland. De matte verf is geschikt voor binnenmuren en meubels en geeft een stijlvolle, rustige uitstraling. Het is super dekkend, vrij van giftige stoffen, antiallergisch, ademend en nat afwasbaar.

Styling ID Tips&Trends kleurrijk eerbetoon sanatorium Zonnestraal Duiker geel

Pin It on Pinterest

Share This