Stijlvol stylen met Anthurium

Ken je de anthurium? Deze veelal met ouderwets bestempelde plant, kun je in vele tinten krijgen. Ik vind het een stoere bloeier en dat zit hem voornamelijk in de vorm van de bloem.

Er staat er al jaren één bij me in huis. Ook al bloeit hij soms niet, ik blijf hem vertroetelen. De anthurium los als bloem, zie je steeds vaker in boeketten terugkeren. Maar weet je dat deze bloem uitermate geschikt is om bijvoorbeeld de kersttafel te stylen? Stijlvol stylen met Anthurium lijkt een uitdaging, maar is zo eenvoudig.

Styling ID Stijlvol stylen met Anthurium zomers

Aan tafel met anthurium

Meer dan in andere maanden lijkt december een maand om gezellig en uitgebreid te tafelen met vrienden en familie. Voeg eenvoudig wat extra sfeer toe met anthurium. Deze kleurrijke snijbloem en kamerplant is zeer geschikt voor tafeldecoraties. Van stijlvol bourgondisch tot retro en van minimalistisch tot romantisch. Ga dit jaar ook eens aan tafel met anthurium!

Styling ID Stijlvol stylen met Anthurium ontbijt tafel

Tafelschikking

Behalve in boeketten is de anthurium ook geschikt om te soleren. Door de sterke, bladloze steel kun je de bloem bijvoorbeeld onder een servetring steken of leg als tafelindeling een losse bloem met strikje én naamkaartje op een bord. Met enkele stelen in een glazen kegelvormige vaas creëer je met minimale middelen al een sfeervolle tafel. Hou je van retro? Kies dan voor oranjerode anthuriums en voeg wat asparagustakken toe. Voor een rijke, bourgondische tafelsetting combineer je anthuriumbloemen en -planten. Kies daarbij voor felrode kleuren anthuriums of hou het juist wat rustiger met groen- en grijstinten.

Styling ID Stijlvol stylen met Anthurium brocante

Van tafel

Geen plek op tafel? Een kleurrijk accent maak je door bijvoorbeeld een bak te vullen met rode of witte anthuriumplanten. Of zet een plant op een dressoir en combineer met kaarsen en kerstballen in dezelfde kleur. Na december haal je de kerstdecoraties weer weg en geniet je nog een lange tijd van de planten.

Styling ID Stijlvol stylen met Anthurium sfeer

Verzorgingstips

Zonder al te veel moeite bloeit de kamerplant anthurium maandenlang. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig aanvoelt. Dat komt neer op ongeveer eens per week watergeven. Voeg om de 2 weken een beetje plantenvoeding toe aan het gietwater en de plant blijft gezond en sterk. De snijbloem anthurium is zo mogelijk nog makkelijker. Snij de steel schuin af en zet de bloem in een laagje water van ongeveer 5 centimeter. Gebruik wel een schone vaas en houd het water helder. Als je water ververst snij dan de stelen opnieuw schuin af. De anthurium heeft een vaasleven van gemiddeld 2 tot 3 weken.

Kijk voor meer informatie op www.anthuriuminfo.com.

Bron en beeldmateriaal: Anthuriuminfo.com

Styling ID Stijlvol stylen met Anthurium wit
Styling ID Stijlvol stylen met Anthurium kleuren
Styling ID Stijlvol stylen met Anthurium

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This