Stylen met rebelse bloemen

Naast de aanhoudende trend meer groen in huis te halen, is er een nieuwe hippe trend bij gekomen: Stylen met rebelse bloemen!

Bloemen houden van mensen, haal ze in huis. Dat was DE slogan van eind jaren 70 van de vorige eeuw. Een trend die we dit najaar weer helemaal zien opkomen. Uiteraard naar de tijd van nu. Want we halen natuurlijk niet een simpele bos bloemen, we stylen de bloemen. De meest opvallende bloementrend van dit moment is ‘Rebel’.

Styling ID Tips en Trends stylen met rebelse bloemen Chrysant

Bloemstylen met een vette knipoog

De rebelse trend toont geen brave ton-sur-ton boeketten, maar juist bontgekleurde in opvallende vazen. Het zorgt voor een vrolijk kleuraccent met een vette knipoog. Een bloem die zich hier perfect voor leent, is de chrysant. De bloem is verkrijgbaar in veel bijzondere vormen en kleuren. Bijkomend voordeel: van chrysanten geniet je wekenlang!

 

Styling ID Tips en Trends stylen met rebelse bloemen Chrysant

Niets is te gek

De bloementrend ‘Rebel’ zorgt voor een vette knipoog in huis. Je neemt niet alles serieus maar benadert zaken juist met humor. En zoals de naam Rebel al doet vermoeden, gelden daarbij geen regels. Een ‘gewone’ vaas gebruiken? Welnee, zet bloemen in een theepot of gebruik steekschuim om originele creaties te maken. En de tijd dat de stelen allemaal even lang moeten zijn, is ook voorbij: snij de ene bloem korter af dan de andere. Binnen de Rebeltrend is het zelfs gepast om echte bloemen te combineren met kunstbloemen. Eigenlijk is niets te gek… dus leef je uit!

 

Styling ID Tips en Trends stylen met rebelse bloemen Chrysant

Oneindig variëren

Met de chrysant kun je uitstekend variëren, want er zijn heel veel verschillende soorten. De drie hoofdgroepen zijn: Troschrysanten, Pluischrysanten en Santini’s. Troschrysanten zijn net mini-boeketjes op één steel, terwijl Pluischrysanten één grote imposante bloem hebben. Santini’s zijn kleinbloemige chrysanten met een bijzonder vrolijke uitstraling. Elke soort heeft een stevige steel en kun je behalve in de vaas ook goed in steekschuim zetten. Zo maak je bijvoorbeeld eenvoudig vrolijke chrysantencupcakes. Laat voor het gebruik het steekschuim eerst goed water opzuigen en prik er vervolgens de chrysanten een voor een in. Geef wel af en toe water (net als kamerplanten).

Styling ID Tips en Trends stylen met rebelse bloemen Chrysant

Bloemstyling Tips

Met de volgende 3 tips is het heel eenvoudig om lang te genieten van chrysanten:
– Zorg voor een schone vaas met lauwwarm water.
– Snijd de stelen schuin af, dan nemen ze het water het beste op.
– Verwijder de onderste bladeren, zo wordt het water minder snel troebel.

Styling ID Tips en Trends stylen met rebelse bloemen Chrysant

Bron: JustChrys.com
Beeldmateriaal: Mooiwatbloemendoen.nl

Pin It on Pinterest

Share This