SLIDEART functioneel interieurdesign

SLIDEART is zo’n bedrijf die van mij de stempel “pareltje” krijgt. Ik ben altijd op zoek naar nieuw design en de verhalen achter dat design.

De laatste showUP beurs raakte Floor in gesprek met Dienke van SLIDEART. Ik was onder de indruk van een poster en had alleen oog voor de tekst, die me bijzonder amuseerde. Maar Floor zag direct dat SLIDEART over zoveel meer ging dan dat. Terwijl zij de tijd nam om de bijzondere meubels te fotograferen, kreeg ook ik de tijd om kennis te maken.

Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign lamp

Op bezoek bij SLIDEART

Naar aanleiding van mijn blog over showUP, waarin ik de designmeubels en het bedrijf genoemd had, kreeg ik een uitnodiging van SLIDEART om nader kennis te komen maken in Oldenzaal. Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd, want een bezoek aan de fabriek waar deze meubels gemaakt worden is natuurlijk fantastisch.

Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign miniatuur

Uniek design

Het ontvangst op het kantoor in Oldenzaal was uiterst spontaan en gezellig. Boven mijn verwachting maakte ik kennis met de meeste teamleden. Ze namen zelfs de tijd om een kop koffie te drinken (met superlekker gebakje). Met passie voor hun ambacht, product en bedrijf vertelden ze gretig over de SLIDEART meubels. Het unieke aan dit design, is dat alle meubels gemonteerd worden zonder dat daar 1 spijker, schroef of lijm aan te pas komt. Zonder hiermee af te doen aan functionaliteit. Omringd door miniaturen, begin ik de meubels in de ruimte te herkennen.

Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign brandmerk
Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign fabriek

Fabriek

Achter het kantoor ligt een royale fabriekshal, waar aan de hand van een zelfontwikkelde productieproces de meubels gemaakt worden. Van ontwerp tot zagen, alle facetten van het designproces, wordt door dit enthousiaste team doorlopen. Tegen de achterwand liggen de multiplex platen hoog opgestapeld.

Overal hout, maar geen schroeven, nagels of spijkers.

Klaar om op maat gemaakt te worden. Overal hout, maar geen schroeven, nagels of spijkers. De kunst zit hem in de juiste dikte van het hout en de manier van in elkaar schuiven van de verschillende delen. Het multiplex is leverbaar in vier verschillende afwerkingen; natuurlijk, fijn gelakt, wit of zwart. Trots krijg ik het eerste prototype van een commode te zien. De romp is duidelijk herkenbaar. De moeilijkheidsgraad bij dit meubel zit hem in de lades, deze zijn nog niet eerder gemaakt. Zelfs een wijnrek ontbreekt niet aan de collectie.

Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign wijnrek

Flagship Store “Vandaag” in Hengelo

Besloten wordt om onze ontmoeting met een lunch te eindigen bij “Vandaag” te Hengelo. Deze winkel fungeert als Flagship Store voor SLIDEART. Het is ontzettend leuk om te zien, hoe de diverse meubels als basis in deze winkel terug te vinden zijn. Nog mooier is het om te zien hoe goed dit merk matcht met ander Dutch Design. Op mijn gemak fotografeer ik de diverse meubels. SLIDEART heeft zowel een meubellijn voor volwassenen als voor kinderen.

Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign bij Vandaag kindermeubels
Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign bij Vandaag dressoir
Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign bij Vandaag wijnrekken
Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign bij Vandaag
Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign bij Vandaag lampen
Styling ID blog SLIDEART functioneel interieurdesign bij Vandaag wandrek

Dankbaar voor deze ontmoeting en leerzame rondleiding rijd ik ‘s middags terug naar huis. Ik blijf SLIDEART volgen. Wil jij meer informatie en inzicht hebben over de verkooppunten van deze Dutch Design meubels? Kijk dan hier op de website.

Beeldmateriaal: Styling ID.

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This