Love and Peace from Bali

Eind vorige maand kwamen we ze al tegen. De geweldige woonaccessoires van madumadu. De Love Mala is zelfs als tip genoemd in het woonblog Liefde in je interieur op UW-woonmagazine.nl. Tijdens ons bezoek aan showUP liepen we recht op hun stand af. Een bijzonder spontane ontmoeting met Linda van Elst & Jorinde Versluis volgde daarop. In gesprek met deze dames beseften we, dat het verhaal achter de hippe muurdecoraties zo bijzonder is, dat dit blog een “must” is om te schrijven.

Styling ID Blog: Love and Peace from Bali woonaccessoires madumadu
Styling ID Blog: Love and Peace from Bali wandhangers madumadu

Het ontstaan van madumadu

Terwijl Floor de diverse producten fotografeert met hulp van Linda. Verteld Jorinde over de gedachte achter madumadu. De twee vriendinnen leerden elkaar tijdens de studie in 1992 kennen. In 2015 komt een lang gekoesterde droom uit. Tijdens een bezoek aan Bali, waar Linda woont, ontdekten ze diverse mooie en inspirerende woonaccessoires. Vanaf dat moment startten de dames hun gezamenlijke business: madumadu!

Styling ID Blog: Love and Peace from Bali wanddecoratie madumadu

Een verschil maken

Alle producten zijn handmade. Gemaakt van mooie materialen die Bali te bieden heeft. Daarnaast heeft madumadu een duidelijk doel. Het Bali Life Project is een foundation, die Balinese moeders in de sloppenwijken van Denpasar steunt. Door deze vrouwen handwerk te laten verrichten verdienen ze een normaal salaris. BLP zorgt ook voor opvang en onderwijs voor de kinderen van deze hardwerkende moeders. Met de verkoop van ieder product dat madumadu aanbiedt, worden er op Bali moeders met hun kids ondersteunt. Op deze manier kunnen ze een verschil maken in het leven van de Balinese bevolking.

Styling ID Blog: Love and Peace from Bali love mala madumadu

Feel Good

Madumadu verkoopt haar producten in winkels en webshop. Deze feel good producten zijn ontzettend hip. Met het doel erachter geeft dit niet alleen genot in huis, maar ook een goed gevoel. Verras jezelf of geef een origineel cadeau aan iemand anders. Neem in ieder geval een kijkje op de website van deze dames en laat je verrassen!

Styling ID Blog: Love and Peace from Bali love mala madumadu
Styling ID Blog: Love and Peace from Bali love mala madumadu

Beeldmateriaal: Styling ID, met dank aan Floor de Kler