Breng sfeer in het interieur met een Kalanchoë

Wie denkt dat de Kalanchoë uit de mode is, heeft het goed mis. Dit bloeiende kamer plantje behoort nog steeds tot de meest populaire  kamerplant in Nederland.

Ik weet niet beter of dit plantje is er al tijd geweest. Als kind had ik ze al op mijn slaapkamer staan. Bijzonder makkelijk in de verzorging en je kan ze in vele kleuren en soorten verkrijgen. Wist je dat de Kalanchoë een goede nachtrust bevordert, door de nachtelijke zuurstofproductie. Dat deze plantsoort hip is bewijst deze sfeermaker keer op keer.

Styling ID tips en trends Breng sfeer in het interieur met een Kalanchoë

Woestijnroos

Van nature gaat de Kalanchoë pas bloeien als hij minder dan 12 uur per dag licht krijgt. Het is een zogenoemde ‘korte dag plant’ en daarom een ideale woonplant voor in de herfst- en wintermaanden. De bloemkleur varieert van wit tot paars en van roze tot geel. Als je de vele mini-bloemen van dichtbij bekijkt, snap je direct waarom de bijnaam woestijnroos is. En let ook eens op het verschil tussen enkel- en gevuld bloemige soorten. En ken je het miniplantje van amper 10 cm hoog of de bijzondere Kalanchoë ‘Magic Bells’? Deze plant heeft lampionachtige luchtkussentjes aan het eind van de bloemstelen. Ongeacht soort of formaat is de gemiddelde bloeitijd van Kalanchoë maar liefst drie maanden.

Styling ID tips en trends Breng sfeer in het interieur met een Kalanchoë soorten

Pot en plant

Welke uitstraling de Kalanchoë heeft, hangt af van de combinatie van pot en plant. Hou je van een fris en licht interieur? Gebruik dan witte of pastelkleurige potten. Een klassiek interieur krijgt een botanische sfeer door een mix & match van houten potten met Kalanchoë ‘Magic Bells’. Wil je in de donkere maanden een warme sfeer? Gebruik dan koperen of glanzende potten. En voor een echte retro-look shop je de accessoires gewoon in de kringloopwinkel.

Styling ID tips en trends Breng sfeer in het interieur met een Kalanchoë diverse

Verzorging

Kalanchoë behoort tot de meest eenvoudig te verzorgen kamerplanten. Elke plek in huis met daglicht volstaat. Geef eens per week een slokje water.

Kalanchoës zijn verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bloemisten en supermarkten. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.kalanchoe.nl.

Styling ID tips en trends Breng sfeer in het interieur met een Kalanchoëmini

Beeldmateriaal: Mooiwatplantendoen.nl en Kalanchoe.nl

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This