Ben jij een échte Barista?

Ik behoor tot de echte koffieleut. Ik rijd liever een stukje om voor een goede kop koffie. Wanneer mijn geliefde cappuccino ook nog gepresenteerd wordt met een prachtig schuimend hartje, kan mijn dag niet meer stuk.

Herken jij je hierin? Dan is dit artikel echt voor jou bedoeld. Solis introduceert een nieuwe halfautomaat espressomachine: de Barista Triple Heat espressomachine.

 Styling ID Tips & Trends Ben jij een echte Barista?

SOLIS Barista Triple Heat

De SOLIS Barista Triple Heat helpt je om een barista in eigen huis te worden. Het beschikt over alle technische functies om de lekkerste kop koffie te zetten. Deze unieke halfautomaat met het zogeheten ‘triple heat’ systeem, is de beste espressomachine die Solis tot nu toe introduceerde.

Triple Heat staat voor:
1. De espressoboiler
2. De stoomboiler
3. Een verwarmde zetgroep

Met dit slimme apparaat kun je de temperatuur van het water tot wel ± 1 °C nauwkeurig regelen om de optimale smaakbeleving te creëren. De actief verwarmde zetgroep garandeert thermische stabiliteit tijdens de extractie. De espressoboiler en stoomboiler zorgen ervoor dat perfect verwarmde espresso gezet kan worden terwijl de melk tegelijkertijd verwarmd opgeschuimd wordt.

Styling ID Tips & Trends Ben jij een échte Barista? SOLIS Barista Triple Heat

Gold Standard

Solis heeft als expert op het gebied van espressomachines de Gold Standard gedefinieerd. Dit zijn de basiselementen die nodig zijn om de perfecte kop koffie te zetten:

1. Doseerhoeveelheid 
De juiste dosering zorgt voor de perfecte 9 bar druk op de gemalen koffiebonen. Hierdoor ontstaan uitgebalanceerde aroma`s. De juiste dosering is 19 tot 22 gram (2-kops filter) versgemalen koffie met correcte maalgraad.

2. De ideale watertemperatuur
Solis espressomachines zijn uitgerust met een PID watertemperatuur stabilisatie module. De digitale Solis-technologie zorgt voor een precieze temperatuurregeling tot 1°C nauwkeurig, zodat het aroma van de espresso zich volledig kan ontwikkelen.

3. De juiste extractiedruk
De unieke lagedruk voorperculatiefunctie (van 2-4 bar) zorgt ervoor dat de gemalen koffie eerst zachtjes wordt bevochtigd. Deze kan daardoor gemakkelijk uitzetten voor gelijkmatige extractie in de gehele filter. Dit zorgt voor een optimale aroma-afgifte. Het voorkomt ‘een tunnel’ in de gemalen koffie waardoor slechts een gedeelte van de koffie bevochtigd wordt.

4. De juiste stoomdruk
Voor de koffieliefhebber met koffievoorkeuren met melkschuim is het vierde basiselement ook zeer van belang. De espressomachines van Solis genereren voldoende stoomdruk om micro-schuim te creëren. Micro-schuim is gemaakt van duizenden minuscule belletjes melk, die de espresso oliën opnemen en voor een zoete/gebalanceerde espressosmaak zorgen.

Styling ID Tips & Trends Ben jij een échte Barista? pre-infusie
Styling ID Tips & Trends Ben jij een échte Barista? stoomdruk

SOLIS Caffissima IQ Digital

Essentieel voor de beste kop koffie zijn vers gebrande en perfect gemalen koffiebonen. De nieuwe SOLIS Caffissima IQ Digital helpt je hierbij. Een bonenmaler met een intelligente doseerautomaat en maar liefst 60 maalgraadinstellingen van superfijn tot grof. Ook de juiste en individuele hoeveelheidsdosering voor elke maalgraad kan automatisch worden ingesteld. Het speciaal geharde kegelmaalwerk van edelstaal draait langzaam waardoor de hitteontwikkeling tijdens het malen wordt verminderd. Dit zorgt ervoor dat de etherische oliën in de koffie optimaal behouden blijven.

Styling ID Tips & Trends Ben jij een echte Barista? De Gold Standard en koffieboonmaler

Solis

Wil je meer informatie over deze SOLIS Barista Triple Heat espressomachine kijk dan op de website van Solis.

Bron en beeldmateriaal: Solis

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]