Rijkswachters

Het lijkt wel of ze ons achtervolgen! Ken jij ze ook? Die kleine houten robotfiguurtjes, met of zonder verlichting. Ze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. En ook al lijken ze van een afstand allemaal op elkaar, van dichtbij zijn ze allemaal anders. Ook op de showUP beurs trokken ze onze aandacht. Daar spraken we met Niki Schoondergang van Studio Hamerhaai. Samen met partner Boudewijn van de Bosch is zij de bedenker en maker van deze superleuke robots, die de toepasselijke naam “Rijkswachters” dragen.

Speelgoed of Collectors Item

De Rijkswachters zijn allemaal uniek, niet alleen qua uiterlijk, maar zeker ook door het verhaal wat van robot tot robot verschilt. Deze houten robots zijn namelijk gemaakt van transportkisten. Die jarenlang door het Rijksmuseum zijn gebruikt, om kunstschatten tijdens het vervoer te beschermen. Door de heropening van het Rijksmuseum werden de transportkisten overbodig. Met de komst van de Rijkswachters werd niet alleen het hout gerecycled. De beschermers van de kunstschatten kregen zo een nieuw leven.

Limited Edition

De nieuwe eigenaar kan uitzoeken welke kunstschat zijn/haar Rijkswachter heeft beschermd. Iedere robot is voorzien van een nummer. Door het nummer in te voeren ontdek je, wat jouw Rijkswachter jarenlang veilig heeft opgeborgen. De Rijkswachters Diorama is ontstaan door een samenwerking van Studio Hamerhaai en Flagg. Deze Limited Edition uitvoering van de Rijkswachter is in beperkte oplage gemaakt.

Studio Hamerhaai

Het designers duo achter deze hippe Rijkswachters ontwerpen en maken nog veel meer samen. Op ambachtelijke wijze creëren de twee nieuw design. Allemaal door hergebruik van oude materialen! Denk aan verlichting, tafels, stoelen, wijnrekken en nog veel meer. Wij zijn helemaal enthousiast geworden en hebben ons inmiddels aangemeld voor de nieuwsbrief!

Nieuwsgierig? Bezoek hier de website van Studio Hamerhaai!

Beeldmateriaal:
– Studio Hamerhaai
– Styling ID

 

Pin It on Pinterest

Share This