SIMPLEX furniture

Op de Beurs Eigen Huis ontmoette ik Gerard van der Beek, eigenaar van SIMPLEX furniture. Dit bedrijf ontwerpt en realiseert meubels van hoge kwaliteit. Daarbij richten ze zich op het zogenaamde Flatpack Design! Deze meubels zijn zo ontworpen dat ze heel eenvoudig in elkaar gezet kunnen worden. Zonder gebruik van lijm of schroeven. Daar wilde ik meer van weten!

Styling ID blog: SIMPLEX furniture krukje

Maatwerk

Elke meubel is 100% maatwerk. Met de grootste zorg komt een kast, tafel of krukje tot stand. Hierbij worden hoogwaardige materialen gebruikt. Dit garandeert de duurzaamheid van het product. Ieder ontwerp wordt gerealiseerd met een computergestuurde freesmachine (CNC-machine). Hierdoor kunnen er complexe vormen worden gefreesd. Zo creëert men designmeubelen waarbij functionaliteit en esthetiek nauwgezet samengaan.

Styling ID blog: SIMPLEX furniture ILUO kast

ILUO

Verrassend is de ILUO kast! De bescheiden ontwerper kwam op het idee om met één type plank een kast te ontwerpen, die volledig demontabel is. Aan de hand van een voorbeeld die Gerard meegenomen heeft naar de beurs, liet hij zien hoe deze in elkaar zit.

Met passie verteld Gerard..

Op een speelse manier wordt iedere keer dezelfde plank gebruikt om de kast vorm te geven. Totdat er een ritme van drie herhalende vak indelingen ontstaat, die je oneindig door kan voeren. Dit maakt deze vakken kast speels, flexibel en uniek! Met passie verteld Gerard dat de naam ILUO eigenlijk een weerspiegeling is van zijn creatie. De I is de eerste plank, met de tweede vorm je de L, voeg je de derde toe ontstaat de letter U en met de vierde plank creëer je de O (helaas is deze in ons alfabet rond en niet vierkant!)

Styling ID blog: SIMPLEX furniture ILUO als roomdivider

Van Wandkast tot Roomdivider

De ILUO is behalve verrassend ook enorm functioneel. Dit designmeubel biedt ruimte voor bijvoorbeeld boeken of cd’s, daarnaast komen kunstobjecten prachtig tot z’n recht. Door de kast als roomdivider te gebruiken, kun je optimaal genieten van de minimalistische vorm. Op deze manier is de kast al kunst op zich. En ga je verhuizen, dan kan de kast worden gedemonteerd en in de nieuwe ruimte weer worden opgebouwd. De ILUO kan dan volledig worden afgestemd aan de nieuwe ruimte.

Styling ID blog: SIMPLEX furniture, Gerard van der Beek Eigenaar en Ontwerper

Missie

Gerard van der Beek heeft met SIMPLEX furniture 1 missie: het ontwerpen van een meubel die de verwachting van de klant overtreft. Hij hoopt dat zijn klanten oneindig kunnen genieten van zijn creaties. SIMPLEX furniture heeft al een grote collectie meubels ontworpen. Deze vind je terug op de website CNCfurniture.nl. Het platform voor ontwerpers die zich laten inspireren door de mogelijkheden van digitaal ontwerp en productie.

Bedankt Gerard voor de bijzondere kennismaking en uitleg over jouw prachtige design meubel.

Foto’s
– Simplex furniture