5 DIY ideeën voor naamkaartjes bij het kerstdiner

Krijg jij een grote groep mensen te eten met kerst? Zo gezellig!! Maar ik vind het altijd wel leuk om de gasten zelf een plekje te geven aan tafel. Hiermee zorg je ervoor dat het gezelschap zich mengt, i.p.v. altijd naast dezelfde personen te kruipen. Hierbij geef ik je 5 DIY ideeën voor naamkaartjes bij het kerstdiner. We gaan weer even lekker creatief bezig zijn.

Styling ID blog: 5 DIY ideeen voor naamkaartjes bij het kerstdiner denne appeltjes

Dennenappels

Om de dennenappels om te toveren tot kaarthouder heb je alleen een zaag nodig. Hiermee zaag je heel voorzichtig boven op een gleufje, waarin je het naamkaartje kan zetten.

Styling ID blog- 5 DIY ideeen voor naamkaartjes bij het kerstdiner knijper

Houten Knijpers

Versier de houten knijpers met bijvoorbeeld witte stippen (sneeuw). Hiervoor kan je bijvoorbeeld tipex gebruiken. Schrijf met een speciale stift de naam van de gast erop. Mocht je nou gasten krijgen die elkaar nog niet eerder ontmoet hebben, is het misschien handig om de naam aan twee kanten te schrijven, zodat degene die tegenover hem/haar zit ook weet hoe die persoon heet. Knijp de knijper tenslotte vast een een glas. Makkelijk en snel te maken!!

Styling ID blog- 5 DIY ideeen voor naamkaartjes bij het kerstdiner kersttakje

Kersttakje

Gebruik voor het naamkaartje wat dikker karton. Schrijf de naam van de gast erop. Prik bovenaan twee gaatjes en steek een kersttakje hier doorheen. Leg het kaartje vervolgens op het bord of servet. Geeft best een chique effect, vind je niet?

Styling ID blog- 5 DIY ideeen voor naamkaartjes bij het kerstdiner sterren

Zwarte Sterren

Voor dit creatieve idee heb je zwart papier (160gr), een klein houten knijpertje en een wit schrijvende pen nodig. Knip sterren uit het papier, schrijf de naam erop en knijp de ster vast aan het glas, met het kleine houten knijpertje. Wat een gaaf effect hè, al die zwarte sterren?

Styling ID blog- 5 DIY ideeën voor naamkaartjes bij het kerstdiner zuurstokje

Kerstzuurstokje

En de laatste geeft wel echt een kerstsfeer aan de tafel. Het is ook wel wat meer werk, maar voor de echte “Crea Bea’s” wel de leukste uitdaging. Voor deze presentatie heb je rood/wit lint, papier, stift, wit servet, kersttakje en een kerstzuurstokje nodig. Plak op het kaartje twee stukjes lint en schrijf in het midden de naam van de gast. Perforeer een gat in het kaartje en doe er een langer stuk lint doorheen. Leg het zuurstokje op het kersttakje. En leg het daarna op een rechthoekig gevouwen (wit) servet en bindt het lint er zo omheen dat het naamkaartje boven op het zuurstokje eindigt. Plaats het geheel op of naast het bord.

Styling ID blog- 5 DIY ideeën voor naamkaartjes bij het kerstdiner zuurstokjes voor kids

En omdat ik deze veel te leuk vind om hem niet te laten zien! Voor de kids, misschien niet heel verstandig en gezond, maar absoluut wel een ‘eye-catcher‘! De kinderen zullen het fantastisch vinden. Gebruik 3 zuurstokjes, de derde zie je niet op de afbeelding, maar die heb je absoluut nodig. Anders valt het om. Het kaartje kan je zo mooi maken als je zelf wilt.

Ik hoop dat er een idee voor jullie bijzit. Veel plezier met maken en eet smakelijk alvast.

Foto bronnen:
Styling ID
Pinterest:
– Oh yeah baby!
– Welke.nl
– House Beautiful Magazine
– Etsy.com