Rivierenbuurt Amsterdam!

Rivierenbuurt Amsterdam! Een buurt dat zijn nostalgie niet verloren is. Al op 21 juli jl. had ik een afspraak met de trotse nieuwe eigenaar van een appartement in deze buurt. Ik bezoek Amsterdam graag, voel me goed tussen die oude, authentieke gebouwen. Als het even kan neem ik mijn fotocamera mee. Lekker “als een toerist” foto’s maken van de straten, gebouwen, objecten…

We hadden vroeg afgesproken, want het zou een prachtige, warme dag worden. De klant wilde graag mondeling advies! Normaal gesproken geef ik per ruimte advies.Omdat dit appartement niet heel groot is, waren we overeengekomen dat we iedere ruimte zouden bespreken.

Ik word hier echt vrolijk van!

Na drie steile trappen te hebben beklommen, kwam ik binnen in de centrale hal. Het eerste wat me opviel was het zonlicht. Het appartement is voor en achter rijk voorzien van ramen. Met ook nog een leuk uitzicht. Wat een heerlijke ruimte, ik word hier echt vrolijk van!

Alle ruimtes zijn vrij klein, maar wel sfeervol. Met authentieke details, zoals een schouw en inbouwkast. Samen met de nieuwe bewoner, heb ik ruimte voor ruimte besproken. Vooral kleur, vond hij lastig. Om meer diepte te krijgen in de kamer en suite, heb ik hem geadviseerd om minimaal 1 muur van een tint te voorzien.

Ik heb hem nog wat leuke ideeën gegeven, voor wat betreft de vloer en het meubelplan. Na twee uur namen we enthousiast afscheid.

Inmiddels zijn we een maand later en ontving ik deze foto’s:

 

De stukadoor heeft alle plafonds glad gestuukt. Alle wanden zijn gewit, behalve 2….! Deze zijn voorzien van een muur krijtverf van Painting the Past: “Monument grey”! Een uitstekende keuze voor deze ruimte.

Optisch groter!

Op de vloer, in alle ruimtes, komt laminaat. Er is gekozen voor deze prachtige houtkleur, daarmee zal de warmte in dit appartement zeker benadrukt worden. Door het laminaat door te leggen in alle ruimtes, verbind je de kamers met elkaar en wordt het gehele appartement optisch groter!

Het blijft leuk wanneer je ziet dat je advies ook daadwerkelijk overgenomen wordt!

Pin It on Pinterest

Share This