Intirio Gent presenteert: Intimacy Interior Trends

Het interieur beursseizoen is weer in volle gang. Helaas konden we niet alle buitenlandse beurzen bezoeken, maar dé vakbeurs van de Benelux: Intirio te Gent wilde ik persé bezoeken.

Dus vertrokken Floor en ik afgelopen zondag richting onze Zuiderburen. Intirio is geen standaard interieurbeurs. Er zijn een paar stands met meubelen en accessoires. Op deze vakbeurs vind je voornamelijk wand, vloer en raamdecoratie. De nieuwste collecties meubel- en gordijnstoffen, rijk gedecoreerde behang, luxe tafel- en bedlinnen worden hier gepresenteerd.

Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends CS BY BALDAQUINO

CS by BALDAQUINO

20e Editie

Voor de 20e keer biedt Intirio een gevarieerd totaalaanbod aan interieurdecoratie voor de Benelux. Exclusieve internationale brands presenteren hier hun laatste collectie. Hieronder bevinden zich natuurlijk ook Nederlandse bedrijven. Zo ontmoetten we direct bij binnenkomst Indra Stas, van Stas Home Déco. In een klein, maar goed gestylde stand presenteerde zij het interieur van Lyon Béton, in combinatie met de verlichting van Vicky Weiler & Tung Design. Aan de andere kant was de stand van de Knit Factory, die wij inmiddels kennen van hun ambachtelijk en eigentijdse breiwerk. Toeval? Nee, de twee bedrijven zijn sinds september 2017 gaan samenwerken. Wij wensen beide heel veel succes!

Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Stas Home Deco
Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Knit Factory

Toonaangevende merken

Voor mij voelde Intirio een beetje als thuiskomen. Alle prachtige meubel- en gordijnstoffen doen me denken aan vroeger. De look en feel van mooie rijke patronen, zacht glanzende zijde, linnen en wol brengt me helemaal in mijn element. De laatste collecties van Dedar Milano, Zoffany en Designers Guild werden ons persoonlijk gepresenteerd door Johan vander Vekens van Alinee. Aangespoord door zijn enthousiasme, namen wij de tijd om prachtig beeldmateriaal te verzamelen. Deze laatste collectie van Designers Guild is ontstaan in samenwerking met de Amerikaanse designer John Derian. Een veelzijdige verzameling, met botanische illustraties, romantische bloemen en vintage prints.

Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Dedar Milano
Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Designers Guild
Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Zoffany

Mode voor de muur

Behang is terug van weggeweest. Grote patronen, bloemen en dieren decoreren weer onze muren. Ondanks de drukte op de stand van Casamance, kregen we persoonlijk uitleg over de unieke weeftechnieken en de ambachtelijk gecreëerde behangcollectie. De stand van ARTE was groot en indrukwekkend. Ik werd spontaan verliefd op het Crane behang van ARTE. Bijzonder aaibaar leek het dierenhuid behang Movida van ÉLITIS.

Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Casamance staalboek
Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Crane Arte behang
Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Elitis behang

In de wolken

Na een snelle lunch vervolgen wij ons pad. Uit het niets verscheen er een super gave stand, althans zo ervoeren wij dat. Evolution21 viel direct op door de fluffy vloer, waarop super toffe meubels gepresenteerd stonden. Floor omschreef het als een wolk. Even aarzelden we om de stand op te lopen, maar de designmeubels moesten we van dichtbij vastleggen. Dat was ook Designer en Oprichtster Karine Bonjean niet ontgaan. Zij verwelkomde ons zeer vriendelijk. Na een kleine introductie van beide kanten, waren wij getuige van een super mooi moment. Op de stand was ook de eerste Nederlandse dealer aanwezig! Binnenkort kun je bij NU Puur & Groen in Woerden deze fantastische collectie moderne meubelen kopen. Wat een fijne kleuren en dessins!

Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Evolution21

Style your bed

Aan het einde van de middag kon ik de gedachte van een ‘powernap, bij het zien van mooi gestylde bedden bijna niet weerstaan. House in Style presenteerde een nieuwe look in het zacht rose. Wat super mooi afstak tegen de koperen bedwand. Bij Lysdrap waren de bedden ook fantastisch opgemaakt. Dit luxe bedtextiel is gemaakt van geweven Egyptische katoen. Er is keuze uit een groot scala van kleuren in zowel 100% katoen, als satijn. In gesprek met Eddy Kuiper, de Nederlandse agent van de Lysdrap collectie, leerden we dat de beddenwereld bepaald wordt door mannen. Daarom is het stylen van het bed pas sinds een aantal jaren op gang gekomen. Mannen gaan voor het functionele! Gelukkig zijn ze op tijd wakker geworden, want dit bedtextiel verdient een mooie presentatie.

Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends House in Style
Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Lysdrap blauw
Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Lysdrap bed

The best for Last

Zoals jullie gewend zijn bewaar ik altijd ‘the best for last’! Voor het eerst op Intirio presenteerde het Spaanse label Manuel Larraga, zijn collectie custommade zitmeubelen. Bij dit ontwerp is de keuze van stof en stoffering vrijblijvend. Inmiddels verkopen zij hun meubels in meer dan 25 landen. Nog niet in Nederland, maar dat zal niet lang meer duren.

We hebben niet te veel gezegd, Intirio oversteeg onze verwachtingen. Na bijna zes uur geslenterd te hebben, gingen we vol verhalen naar huis. Al snel lag Floor te dromen, begrijpelijk want ze heeft ons weer voorzien van prachtige foto’s.

Beeldmateriaal: Floor de Kler (Insta Fotojunkiee)

Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Manuel Larraga
Styling ID Blog Intirio Gent presenteert Intimacy Interior Trends Manuel Larraga stoel

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This